Рубрики
Начало » Представи се » STEAM програмата на частно начално училище Izzi Science for Kids

STEAM програмата на частно начално училище Izzi Science for Kids

Цялата програма е базирана на теми, което позволява интердисциплинарни връзки

ccn1-1320x742 (1)

 

Наука, технологии, инженерни науки, изкуство и математика – това са дисциплите, в които ще се развива Izzi Science for Kids. Новото частно начално училище следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.

 

Цялата програма е базирана на теми, което позволява интердисциплинарни връзки и учене в контекст, което със сигурност е по-малко абстрактно за децата.

 

programa izzi 1

 

Всеки урок има своите цели – в академичен и в социален аспект. Академичните цели са отбелязани в учебниците на децата, а социалните – в детайлните ръководства на учителите. В рамките на часовете учениците ще развиват ценности, които ще допринесат за техния интегритет като възрастни – от уважение към природата до честно, колегиално отношение към околните.

 

Всеки урок има и ключови фактологични знания, които трябва да се разберат и да научат в контекста на проект, дискусия или анализ. Наученото ще се проверява в разговор или с презентация. Така децата ще се учат да бъдат общителни, да отстояват позиция, да се съмняват обосновано, да предлагат конструктивни промени и да бъдат етично критични.

 

programa izzi 3

 

Освен традиционната текстова част на уроците в учебниците ще има и препоръчителни дейности – от кратки и бързи опити за доказване на дадена хипотеза до идеи за седмични и месечни проекти, които децата да правят. Темите за тези експерименти ще са отворени и децата ще имат възможност да правят предложения. Важно е да усвоят практичното приложение на Научния метод.

 

izzi podhod

 

В ръководствата на учителите проектите са зададени с научна сериозност и са построени, следвайки логиката на управлението на един проект. Идеята е децата да се учат да задават тема, да дефинират обхват, срок и бюджет, да изградят тези за доказване и да потърсят начин да ги оборят или подкрепят.

 

programa izzi 2

 

Темите са добре развити в ръководствата на учителите и допълнени от достатъчно снимки и материали, така че да дадат ценни идеи как да се предизвика любопитството на децата.

 

Izzi Science for Kids е в процес на регистрация към МОН и акредитиция от Cambridge International. Дните на отворените врати са на 28 март1 април, 14 април, а приемните дни на децата са 1 април7 април и 14 април. Малките учени трябва да изготвят и представят свой научен проект, за да бъдат приети в Izzi Science for Kids.

 

НОВИНА

Приемът за 4 клас е вече официално открит. Има приети досега 6 талантливи деца. Училището планира да приеме още между 4 до 10 деца. Ако проявявате интерес, пишете тук.

 

За повече информация: http://izzi.academy/ и www.mediabricks.bg

 

Контакти:

Имейл: info@izzi.academy
Телефон: +359 88 5693415

Фейсбук: https://www.facebook.com/izzi.science/

Сайт:  http://izzi.academy/

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Наука, математика, английски и изкуство в частно училище Izzi Science for Kids

Известни млади учени са сред преподавателите в частно училище Izzi Science for Kids

 

Izzi Science for Kids е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Izzi Science for Kids

“Лесна наука за деца” е частно начално училище със засилен фокус към наука и с двуезична програма. То е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.