Рубрики
Начало » Представи се » Стикерна енциклопедия „Изследовател” – oчаквано добра комбинация

Стикерна енциклопедия „Изследовател” – oчаквано добра комбинация

 

Stikerna_enciklopedia_LETIASHTI_Lotnicy

 

Рожден ден и балони, гумени ботуши и локва, кутия и скрити съкровища – има неща, които са очаквано добра комбинация за децата. Точно както знанията и играта. Важи за всяка възраст и няма изключения по пол. Защото всеки малчуган е изследовател и няма търпение да научи всичко, което е събудило вроденото му любопитство.

 

„Изследовател” е и заглавието на новите стикерни енциклопедии от издателство „Софтпрес”, които успешно комбинират любимото забавление с лепенки и началните енциклопедични познания .

 

Stikerna_enciklopedia_OBSHTUVAT_Mowa

 

Поредицата съдържа четири книги, посветени на годишните времена, големите и малки летци, цветовете на природата и общуването при животните.

 

Любопитните факти тук са поднесени с пъстри илюстрации и общо над 890 пълноцветни стикера, които ще превърнат четенето в игра, ще тренират съобразителността и логиката и ще затвърдят получените знания.

 

Izsledovatel_Jivotni

 

В частта „Езикът на животните“ читателите ще научат кои животни си говорят чрез звуци с различна честота, кои използват миризмите и кои общуват като променят цвета си. Ще разберат защо настръхва козината на котките и какви са песните на китовете.

 

Izsledovatel_Ptici

 

В „Големи и малки летци“ ще открият пъстра менажерия от птици, насекоми, летящи жаби, лемури, паяци, риби и прилепи и ще се запознаят с пернатия герой, който прелита невероятното разстояние от 40 000 километра.

 

Izsledovatel_Cvetove

 

Третата част на енциклопедията – „Цветовете на природата“, ще ги срещне с мистериозни мекотели, опасни земноводни и прекрасни бозайници и ще им разкрие защо черните райета на зебрите отблъскват мухата цеце, а насекомите с ярка окраска често са силно отровни.

 

Izsledovatel_Vremena

 

В „Годишните времена“ пък ги очакват полезни съвети, загадки, лабиринти и пъзели, свързани с тайните на сезоните, и отговор на въпроса защо някои животни сменят цвета си и колко продължава зимният сън на лалугера.

 

Голяма част от информацията в стикерните енциклопедии ще е нова дори за родителите. Знаехте ли например, че 80 % от щъркелите, които изминават пътя от Европа до Африка, прелитат над България, или че жирафите общуват с инфразвуци? Можете ли да опишете танца на пчелите или да си представите как изглежда белокачулатият бъбривец?

 

Stikerna_enciklopedia_SEZONI_Pory_Roku

 

Проверете отговорите в „Стикерна енциклопедия изследовател” заедно с вашето дете. Четенето с мама и татко също е любима добра комбинация.

 

Stikerna_enciklopedia_CVETOVE_Barwy

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.