Рубрики
Начало » Представи се » 3 причини да прочетете „Сърцето не изгаря при пожар“

3 причини да прочетете „Сърцето не изгаря при пожар“

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Pojar_1200х628

 

„Сърцето не изгаря при пожар“ от Катрин Сентър е едно от горещите заглавия за лято 2021 г. Буквално. Романът разказва за жена огнеборец, за ежедневните битки с пламъците и за пожара в собственото ѝ сърце. Ако още се чудите дали да прочетете книгата, ето 3 причини, които със сигурност ще ви убедят.

Героинята

 

Мислите си, че героините в романтичните истории са ви добре познати? Това е, защото не сте срещали Каси Хануел – един от най-добрите пожарникари в Тексас. Ако в повечето романи героинята чака рицаря на бял кон да я спаси, тук тя е в ролята на спасяващия. И не на кон, а в пожарна, облечена с униформа, която тежи десетки килограми, готова да влезе в огъня, без да се страхува, че ще се опари. Трудолюбива, упорита и смела, Каси се впуска в горяща сграда с една единствена мисъл – да помогне за спасяването на човешки живот. И тъй като работата ѝ е достатъчно непредсказуема и динамична, Каси Хануел не обича драмите. Предпочита да е пряма и откровена и да държи емоциите си под контрол. Каси вярва, че е тренирана за всякакви случаи и има отлична физическа подготовка. Единственият ѝ проблем е, че не е подготвена за пожара, който един мъж разпалва в собственото ѝ сърце.

 

Забавните истории

Катрин Сентър започва да пише „Сърцето не изгаря при пожар“ с идеята да покаже какъв е животът на огнеборците и най-вече какво е да си жена сред един изцяло мъжки колектив. Твърди, че не обича да разказва истории, които действат депресиращо на читателите, и винаги се старае да вмъкне щипка хумор в книгите си. Спазва това правило и в „Сърцето не изгаря при пожар“. В пожарната шегите и номерата са ежедневие – нещо, което авторката знае от съпруга си, който работи като пожарникар и сътрудник в спешна помощ на доброволни начала. Затова вплита реални истории за номерата, които опитните огнеборци скрояват на новобранците – от предлагането на фалшив портокалов сок, направен от оранжев прах с вкус на маракони със сирене, до нощ под звездите на върха на пожарната стълба (без възможност за слизане). Така че може да сте спокойни – „Сърцето не изгаря при пожар“ не е поредната сълзлива романтична история. Ако ви потекат сълзи, най-вероятно ще е от порция смях.

 

Препоръките

pojar (2)

 

„Сърцето не изгаря при пожар“ е най-успешният роман на Катрин Сентър. Книгата е финалист на наградите на Goodreads в категория „Романтика“ и е включена в списъка с препоръчани книги за лятото от O! The Oprah Magazine!. От USA Today я определят като задължително четиво за всички, които харесват дамска проза, а редакторите на Amazon избират „Сърцето не изгаря при пожар“ за книга на месец август. Романът получава положителни ревюта както от читатели, така и от критици. Майсторското писане на Катрин Сентър в комбинация с изграждането на силен женски персонаж, на завладяващ и вълнуващ сюжет, еднакво трогателен и забавен, превръщат „Сърцето не изгаря при пожар“ в книга, която не бива да пропускате.

 

Още за книгата прочетете тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.