Рубрики
Начало » Представи се » Състезателна информатика с проф. Красимир Манев в Академия „Никола Тесла“

Състезателна информатика с проф. Красимир Манев в Академия „Никола Тесла“

3 учебни часа програмиране, 4 астрономически часа състезателни задачи

IMG_6352_Facetune_22-08-2019-14-15-30 (1)

 

 

Поради големия интерес Академия „Никола Тесла“ открива две групи по състезателна информатика за ученици 3-6 клас под ръководството на проф. Красимир Манев.

 

Проф. Красимир Манев е безспорен авторитет в света на състезателната информатика със световно признание. Той е сред създателите и първи Президент на Европейската юношеска олимпиада по Информатика, съосновател на Републиканска студентска олимпиада по програмиране (наследник на Муждууниверситетския турнир по програмиране), Президент на Международната олимпиада по информатика (2014-2017) и дългогодишен член на нейния Международен комитет.

 

Красимир Манев ръководи студентските отбори на Софийския университет и под негово ръководство те стигат четири пъти до Финалите на Международната студентска олимпиада по програмиране (ACM ICPC). Повече от 20 години е член, а от 1998 г. до 2002 г. е и Председател на Националната комисия за олимпиадите по информатика за ученици. Многократно е ръководител на Националния отбор на България за Международната олимпиада по информатика (IOI).

 

Освен всичко, проф. Манев е прекрасен човек и преподавател, който оставя трайна ярка следа в съдбите на студентите и учениците си.

 

За нас е особена радост и чест, че проф. Манев се съгласи да сподели знанията и времето си с децата в Академията!

 

Уважаеми родители, ако Вашето дете има хъса, търпението и упоритостта на състезател, обича да се занимава със сложни проблеми и иска да програмира сериозно, може би е добре да го запишете да учи при Краси Манев.

Адрес на Академия „Никола Тесла“:

София, бул. “Цариградско шосе” 17 (2 мин. от Орлов мост)

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Академия „Никола Тесла“ – школа по програмиране, подготовка за състезания, изследователска лаборатория

 

Академия „Никола Тесла“ е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Академия Никола Тесла

Академия “Никола Тесла” е инструмент, който родителите могат да използват, за да насърчават развитието на децата си и тяхната обща култура в областта на технологиите. Ние учим децата не просто да програмират, а да разбират принципите да действие на компютрите, да могат да ги управляват и използват. Така ще им помогнем днес да се реализират успешно утре в свят, доминиран от все по-нови и нови технологии. Да сбъдват своите мечти.