Рубрики
Начало » Представи се » Арман Гамаш – по-гениален от всякога в “Светлина в пукнатините” от Луиз Пени

Арман Гамаш – по-гениален от всякога в “Светлина в пукнатините” от Луиз Пени

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Svetlina v puknatinite

 

Любимата писателка на милиони читатели по цял свят Луиз Пени се завръща с нов роман от поредицата за инспектор Гамаш. “Светлина в пукнатините” за девети път изправя мъдрия детектив пред криминална загадка, която само той, подкрепен от блестящия си екип, може да разреши. Нека у вас не остава и грам съмнение, че Пени се е изчерпала и образът на Арман Гамаш няма накъде да се развива. И този роман изненадва както с изкусно замислена мистерия, така и с вълнуващо продължение на личните отношения на героите.

 

Почитателите на поредицата вероятно помнят колко драматично завърши предишната част от поредицата – “Красива мистерия” – и нямат търпение да отгърнат “Светлина в пукнатините”. Очакват ги добри новини, защото действието на романа отново се връща в селцето Трите бора и любимите ни колоритни герои се замесват по най-неочаквания начин в едно озадачаващо престъпление.

 

Svetlina v puknatinite_cover

Този път жертвата се оказва не жител на идиличното планинско селце, а популярна личност от световна величина. Тази подробност може да бъде спънка за всеки разследващ, но не и за извисения над всяка суета, и натрупал мъдрост през болка и страдание, инспектор Гамаш. Както винаги, той се заема методично със случая и дори незабележимите подробности не му убягват.

 

Разбира се, всеки истински професионалист има зад гърба си верен екип. В “Светлина в пукнатините” виждаме отношенията между Арман Гамаш и най-верния му служител и приятел Жан Ги Бовоар повече от сложни. Свързва ги не само работата (която и за двамата е издигната в култ), а и една жена. Ще успее ли приятелството помежду им да устои надвисналата буря? И каква е цената на избора да спасиш един от любимите си хора пред друг?

 

Този въпрос е раздирал сърцата на двамата герои и преди, но сега може би ще се окаже решаващ за живота им оттук нататък.

 

Louise Penny

Луиз Пени е известна с умението си да преплита различни мотиви, от различни области, в повествованието, като така го правят още по-богато и емоционално. В “Светлина в пукнатините” музиката заема важно място. Оригиналното заглавие на романа, How the Light Gets In, идва от песента „Химн“ на Ленард Коен. Творецът безвъзмездно отстъпва правата на авторката, при това в труден за него момент. Жестът му дълбоко трогва Пени и тя му отдава почит в романа. Така ставаме свидетели на добротата, която ражда истински ценното изкуство.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.