Рубрики
Начало » Представи се » Празнувай Световния ден на Scratch на 17 май!

Празнувай Световния ден на Scratch на 17 май!

 

scratch

Специална покана за читателите на „Данибон“ от нашите приятели от издателство „Софтпрес“. Вече ви представихме изданието „Scratch: Програмиране за деца“, а днес ви каним на празник по случай рождения ден на Скрач-котката и Световния ден на Скрач.

Учениците от школата по компютърни науки на ПЧМГ и „Мобисистемс” ще бъдат домакини на деца от цяла София, които искат да се докоснат до магията и забавлението на програмирането със Scratch. Под вещото ръководство на менторите от школата, гостите ще създадат първата си игра със Scratch. Предвидени са награди за отличилите се участници. Като всеки истински рожден ден и този ще завърши с торта!

scratch ezik

Събитието е с вход свободен, но поради ограничения брой места е необходима предварителна резервация на https://day.scratch.mit.edu/events/3650/.

Вратите ще бъдат отворени на 17 май 2017 г. от 15:00 до 17:00 часа, зала 11 на ПЧМГ.

scratch3

Побързайте да се запишете! Местата в залата са ограничени!

Събитието се организира с помощта на ПЧМГ, „Мобисистемс” и „Софтпрес”.

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.