Рубрики
Начало » Представи се » Възможност за ранно планиране и избор на подходящо средно училище в чужбина предлага изложението „Световно образование“ в столичния „София хотел Балкан“ този уикенд

Възможност за ранно планиране и избор на подходящо средно училище в чужбина предлага изложението „Световно образование“ в столичния „София хотел Балкан“ този уикенд

 

Integral

 

Когато дойде 15 септември, родителите поглеждат порасналото си с една година дете и се замислят за постиженията и перспективите пред него. Семействата в България заделят немалко средства за обучението и усъвършенстването на децата си в очакване на добрите резултати.  С какво обаче съизмерваме инвестицията и как преценяваме какво получаваме срещу средствата си?

 

Както един бизнес има нужда от стратегия, базирана на проучване, анализ и правилни решения, така и образованието на децата ни има нужда от стратегия, която да гарантира успех. Да намерим най-добрите отговори на въпроси като: Къде да учи? На каква възраст да замине детето? Колко струва? Какво включва цената и какво да очакваме?

 

_MG_8600

 

Изборът на държава за обучение обикновено зависи от езика на преподаване и вида на образователната система. Веднъж избрана държавата, селекцията на най-подходящите за ученика училища става чрез неговите интереси, желания и възможности.

 

Ето защо Световно образование обръща съществено внимание на учениците от 7, 8 и 9 клас, за които е от изключително значение по каква програма, какво и къде изучават. Желанието ни е да насочим вниманието на техните семейства към ранното планиране и консултиране на кариерата, избора на професия и реализация.

 

Изложението събира на едно място образователни институции за различни възрастови групи – университети, средни училища и езикови центрове, за да направи индивидуалната и навременна връзка за всяко дете със западните образователни системи.

 

Все повече семейства са информирани и се интересуват от конкретни училища. Дали те обаче са най-доброто за тяхното дете? На изложението ще присъстват представители на най-добрите средни училища и езикови центрове в Англия и Швейцария. Сред участниците са училища в ТОП 5 по резултати от финалните изпити за А-level като британското Cardiff Sixth Form College, което вече четири години държи първо място по А-level резултати.

 

Ще предложим и частни училища с държавно финансиране – The Royal School Wolverhampton и Liverpool College, в които обучението за деца от ЕС е безплатно, а се заплаща само такса за настаняване и храна. В този смисъл те са най-евтиният съществуващ вариант за ученици от ЕС преди Brexit.

 

Ще бъдат направени пробни входни тестове за определяне на нивото по английски и математика и ще се дават препоръки за подготовката на кандидатите.

 

Пътят към тези успехи минава през един много масов продукт за образование в чужбина и това са ЛЕТНИТЕ ЕЗИКОВИ ВАКАНЦИИ – продуктът, към който интересът е много голям. През последните 5 години тенденцията е непрекъснато да расте броят на децата, които лятото пътуват в чужбина, за да учат език. Расте броят и на тези, които са пътували повече от 2 пъти. Езиковите ваканции вече са и начин за овладяване на втори западен език, като след английския най-популярни са езиковите центрове с немски, френски и испански езици.

 

_MG_8668

 

Освен в София, „Световно образование“ ще се проведе и във Варна, Пловдив и Бургас. За гарантирано участие в семинарите и лични срещи е препоръчителна предварителна регистрация на www.world-education.eu, където е поместена и подробна информация за програмата и участниците.

 

„Интеграл“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.