Рубрики
Начало » Представи се » Топ институции, специални стипендии и отстъпки очакват участниците във виртуалното „Световно образование“

Топ институции, специални стипендии и отстъпки очакват участниците във виртуалното „Световно образование“

Престижни чуждестранни университети, средни училища и езикови центрове ще се срещнат лично с българските ученици и техните родители

WEF visual

 

Над 40 международни образователни институции ще се включат във виртуалното издание на най-утвърдения форум за образование в чужбина – „Световно образование“. Изложението ще се проведе на 20.02, събота, в една от най-добрите онлайн платформи в света. Всички, които се интересуват от академично обучение в чужбина, ще могат да получат специализирана, актуална и конкретна информация за програмите и настоящите формати на обучение, както и да сравнят условията в най-предпочитаните образователни дестинации.

 

Сред участниците са елитни средни училища от Англия, Швейцария, Германия, Уелс, Испания, Италия и Белгия, а посетителите ще имат възможността предварително да планират лична среща с представителите им – отговорниците по прием. По този начин българските ученици и техните родители ще могат директно да получат отговори по всички теми, свързани със самите училища, условията за кандидатстване, прием и възможностите след това.

 

Чрез видео или чат сесия, посетителите ще могат да разберат от първо лице какви мерки са предприели институциите като Abbey DLD Group, Bromsgrove School и BBIS Berlin Brandenburg International School, за да гарантират своите високи академични стандарти и спокойствие в лицето на епидемичната ситуация.

 

Кандидатите, подали документи в рамките на изложението, ще могат да се възползват от специални стипендиибезплатен превод на академичната справка и възстановяване на административната такса на Интеграл след заминаване в избрано партньорско училище.

 

Все повече български семейства избират средно образование в чужбина, а организаторите на изложението отчитат ръст от 27% на заминалите деца в елитни пансионни училища. Великобритания традиционно е най-предпочитаната дестинация, но държави като Швейцария, Италия, Германия и Австрия все по-често биват избирани от родители и ученици.

 

Наблюдава се и повишен интерес към IB програмата, характерна със своята солидна подготовка за кандидатстване в престижни университети в цял свят без допълнителни условия и изисквания. Учениците оценяват разнообразието от предмети в шестте основни групи, а обучението в интернационална среда развива ценни умения като критично мислене и решаване на конкретни казуси.

 

Другата предпочитана програма е британската A-levels, предлагаща свободна комбинация от малко на брой профилиращи предмети, които се изучават задълбочено на много високо ниво.

 

Езиковите ваканции в чужбина също са доказано ефективен инструмент при подготовката за успешен прием в престижен университет. Разнообразието от летни програми може да помогне с усъвършенстването на втори чужд език, подготовката за международно признати сертификати или пък академични предмети като математика, физика, биология и др.

 

В рамките на изложението „Световно образование“ българските семейства ще могат да получат актуална информация за езиковите ваканции в чужбина от специализирани консултанти, както и директно от избрани езикови центрове и училища, които ще разкажат и за тяхната подготовка и конкретните мерки за безопасен престой. Предвиждат се и специални отстъпки при записване за програмите по време на форума.

 

Виртуалната платформа позволява и гледането на тематични презентации на живо, по време на които професионални образователни консултанти ще споделят най-актуалната информация и условията за следване в топ дестинации като Великобритания, Нидерландия, Франция, Белгия и скандинавските държави.

 

1200x1200-Poli

 

Успешната стратегия за академична и професионална реализация е от първостепенно значение, а специализираният семинар за родители ще им помогне да насочат своите деца в най-подходящата образователна посока. Полина Жечева, експерт на Интеграл, ще начертае стъпките за изграждане на успешна стратегия за академична и професионална реализация – от вземането на информирани решения за най-подходяща специалност, през избор на профил за втората степен от средното образование, до избор на най-подходящите дестинация и университет.

 

Участието в изложението е напълно безплатно, като се изисква единствено предварителна регистрация на www.world-education.eu.

„Интеграл“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.