Рубрики
Начало » Представи се » Нови дестинации за елитно висше и средно образование и езикови ваканции с отстъпка до 20% на изложението „Световно образование“ в НДК този уикенд

Нови дестинации за елитно висше и средно образование и езикови ваканции с отстъпка до 20% на изложението „Световно образование“ в НДК този уикенд

Водещият Ники Кънчев, актьорът Александър Алексиев и екс вицепремиерът Николай Василев ще разказват за професиите си като гост-лектори на форума

 

IMG_0707

 

Представители на над 70 образователни институции от цял свят ще представят нови възможности за обучение в чужбина по време на международното изложение „Световно образование“. Най-големият образователен форум в Югоизточна Европа се координира от консултантска агенция „Интеграл“ и ще се проведе на 23 и 24 февруари 2019 г. от 10 до 17 часа в зала 3 на НДК. Изложението ще събере на едно място университети, елитни средни училища, езикови центрове, консултанти, дипломати, известни лица и български общественици за срещи с кандидатите, желаещи да учат в чужбина. Сред участниците са и представители на Канадското посолство в Букурещ, които ще запознаят българите с възможностите за обучение в Канада – една добра перспектива след падането на визите за българи.

 

Участници са рекорден брой нови колежи, сред които са три английски училища (международното ACS с американската програма и IB), две швейцарски училища с двуезични програми (Institut Montana Zugerberg и Collège Lycée Saint-Charles), две училища от Милано, част от Inspired: International School of Milan (10% от учениците влизат в World top 5 University, негови възпитаници са 7 шампиони на Италия по футбол, плуване и езда), най-голямото IT училище в Италия St. Louis School и белгийското St. John’s International School с обучение на английски език и международната програма IB.

 

Ексклузивни стипендии от 20% до 40% отстъпка от таксите за обучение пък ще предоставят някои от водещите пансионни училища като Kings Education – Bornemouth, Oxford, London, Brighton, швейцарското Brillantmont International School и Oxford Sixth Form College. Финансовата помощ ще бъде отпускана на кандидати с много добър успех и ниво по английски на възраст от 15 до 17 г.

 

По данни на координатора на изложението „Интеграл“ над 90% от децата, приети в елитни западни колежи и топ университети, задължително са били поне веднъж на летен курс в западно училище. Това е причината изложението да представи най-големия каталог за езикови ваканции 2019 г. с нови оферти за специални отстъпки между 5% и 20% при ранни записвания за индивидуално или групово пътуване. Предпочитаните езикови дестинации са Великобритания, Германия и Австрия, Испания, Франция, Малта, САЩ, Ирландия.

 

Ранната професионална ориентация е залог за избора на най-доброто училище, поради което форумът представя и обновения „Сентигрейт“ тест с участието на представител от екипа на организацията-автор на теста. Сред лекторите на изложението са популярни български лица с интересни професии, сред които българският екс вицепремиер Николай Василев, който ще разкаже за своите 10 фактора за успешно начало на кариера, актьорът Александър Алексиев („Възвишение“, „Откраднат живот“), който лично е ползвал консултациите на „Световно образование“. Обучавал се е във Fulton-Montgomery Community College, САЩ, по-късно е специализирал в Adelphi University. Лектор ще бъде и популярният ТВ водещ Ники Кънчев.

 

Освен в София, „Световно образование“ ще се проведе и във Варна на 26 февруари (вторник) от 11:00 до 18:30 ч.в хотел „Черно море“.

 

Подробности за програмата, участниците и предварителна регистрация могат да бъдат намерени на www.world-education.eu.

 

„Интеграл“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.