Рубрики
Начало » Представи се » Нови езикови ваканции и програми на елитни средни училища на изложението Световно образование този уикенд

Нови езикови ваканции и програми на елитни средни училища на изложението Световно образование този уикенд

Как да намалим ефекта от проблемите в образователната система и да изберем училището на детето си, ще съветват наши и западни консултанти

 

IMG_1150

 

Летни ваканции в нови езикови центрове в Малта, Испания и Великобритания ще предложи изложението Световно образование за учениците на възраст между 10 и 16 години. Над 30 средни училища и езикови центрове ще представят новите си програми на 25 и 26 февруари в столичния хотел Балкан от 10 до 17 часа.

 

Езиковата ваканция се превръща в основно средство за овладяване на западния език, тъй като позволява на детето да говори свободно езика в неформална обстановка на игри и забавления, обясняват консултантите на Интеграл – Консултант номер 1 за образование в чужбина. Тенденциите са децата да започват да пътуват по-отрано, като за по-малките родителите предпочитат груповите пътувания. Расте и броят на децата, които са посещавали западни езикови центрове повече от три лета, коментират експертите, които повече от две десетилетия работят със западните образователни институции.

 

Специализиран информационен център ще насочва родителите и ще предоставя индивидуални консултации, а наши и западни експерти ще обяснят как да изберем най-добрата програма според детето.

 

В условията на реформи и конкурентост професионалните консултации стават неизбежни за родителите, независимо къде ще решат да учи детето им, казва Ирина Христова, управител на „Интеграл“. Информацията е много и непрекъснато се изменя, тъй като образованието е процес, обвързан времево с възрастта, а пропуснатото време не може да се компенсира по никакъв начин, обяснява тя. Това е причината Световно образование да поставя акцент върху консултациите, които са безплатни и насочени към най-добрия избор на учениците от различни възрасти и образователни нива.

 

За семействата, които са направили своя избор къде да учи детето, ще са възможностите за интервюта с директорите по приема на престижни колежи, като например 40% намаление от таксата за обучение в британските d’Overbroeck’s и Oxford Tutorial College, за които ще се извършват записвания за полагане на изпит. Академична стипендия от 6000 евро отпуска и немското Schule Schloss Salem, което е сред предпочитаните училища от българчета. Сред примамливите предложения са академичната стипендия до 5000 паунда на британския Queen Ethelburga’s College. Kings College Saint Michael’s пък за първи път ще даде максимална стипендия от 100% покриване на таксата на дете, което покаже високи резултатите на входните изпити и интервюто.

 

Специални отстъпки между 5% и 10% на всички езикови ваканции цели да стимулира ранните записвания на българчетата, за да се възползват от най-добрите оферти на сезона, за които местата се запълват бързо.

 

Специална изненада на изложението ще бъде IT работилницата, подготвена от SoftUni Kids – най-новата инициатива на СофтУни. В нея могат да участват ученици от 3 до 6 клас, които ще се докоснат до магията на програмирането за деца.

 

За гарантирано участие в семинарите и лични срещи е препоръчителна предварителна регистрация на www.world-education.eu, където е поместена и подробна информация за програмата и участниците.

 

Освен в София, Световно образование ще се проведе и във Варна на 27 февруари от 11 до 17 часа в хотел „Графити“.

 

„Интеграл“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.