Рубрики
Начало » Представи се » Езикови ваканции с отстъпки и срещи с елитни европейски училища на изложението Световно образование

Езикови ваканции с отстъпки и срещи с елитни европейски училища на изложението Световно образование

Демо урок и специализиран курс по математика сред акцентите на изложението в столичния хотел „Маринела“, с участие на над 80 западни образователни институции

integral

 

Летни ваканции в нови западни езикови центрове ще предложи най-голямото образователно изложение „Световно образование“ в столичния хотел „Маринела“ този уикенд. Вълнуващо лято в Португалия, Лос Анджелис, Дъблин и Барселона са само част от десетките нови предложения, които организаторът на изложението – фирма „Интеграл“, предоставя с до 10% отстъпка.

 

Изложението ще събере под един покрив над 80 образователни институции от цял свят и ще предложи безплатни консултации в сферата на средното, висшето образование, изпитната подготовка и езиковите ваканции.

 

Летният езиков курс се превръща в основно средство за овладяване на западния език, тъй като позволява на детето да говори свободно езика в неформална обстановка на игри и забавления, обясняват професионалните консултанти на Интеграл. Курсовете са най-подходящата организация на лятото за деца на възраст между 10 и 16 години, по време на което получават незабравими мигове и езикови умения.

 

Тенденцията за втори западен език и по-високи нива на владеене на английски вдигат летвата пред учениците за прием в селективните училища, а училищата се опитват да отговорят на конкуренцията с нови продукти, коментират експертите, които повече от две десетилетия работят със западните образователни институции.

 

С цел повишаване конкурентността на българските ученици, „Интеграл“ са разработили и ще представят нов курс за специализирана подготовка  по математика за учениците, които искат да кандидатстват в топ селективните училища във Великобритания. Програмата е изцяло съобразена с учебния материал, който се изучава в английските училища, за да компенсират различията с българската. Обучението е на английски език и учениците придобиват знания и практически умения за начина на решаване на задачите, като се запознават и с терминологията на английски език, обясняват консултантите.

 

В рамките на изложението ще се проведе демо урокът по математика „Магическият свят на числата“, който нагледно и разбираемо ще покаже решаването на някои типове задачи, които не се изучават в българските училища или са включени в програмата доста по-късно. Това често се превръща в препятствие за кандидатите при полагането на входните тестове.

 

Ще  бъдат обявени и финалистите от конкурса „Спечели езикова ваканция в Канада“ за изработка на креативен проект по желание. Към момента участие в конкурса са заявили повече от 120 деца, най-добрите от които ще представят разработките си на 17 февруари от 11 до 13 часа. Победителят ще получи незабравима езикова ваканция във Ванкувър с Интеграл. За второто и трето място са подготвени награди под формата на ваучери за езикова ваканция и самолетен билет.

 

Специализиран информационен център ще насочва родителите и ще предоставя индивидуални консултации.

 

За семействата, които са направили своя избор детето им да учи в чужбина, са специализираните срещи с представители на най-престижните западни училища, сред които са и участници, които са за първи път в България.

 

Гарантирано участие в семинарите и лични срещи със западните експерти може да бъдат осигурени чрез предварителна регистрация на https://www.world-education.eu/, където е поместена и подробна информация за програмата и участниците.

 

Освен в София, Световно образование ще се проведе и във Варна на 20 февруари от 11 до 19,30 ч. в хотел „Галерия Графит“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.