Рубрики
Начало » Представи се » Чуждестранни образователни институции се включват в международното изложение Световно образование от 1 до 6 октомври 2020 г.

Чуждестранни образователни институции се включват в международното изложение Световно образование от 1 до 6 октомври 2020 г.

Изложението е единственият присъствен форум за обучение в чужбина у нас тази есен, който ще проведе и онлайн сесия на 4 октомври

Svetovno obrazovanie 1

 

Представители на водещи образователни институции ще се срещнат на живо и виртуално с български ученици в рамките на изложение „Световно образование“, което се провежда за първи път както присъствено в София, Варна, Пловдив и Бургас, така и на специализирана онлайн платформа, съобщават организаторите на форума от Интеграл.

 

Това е единственото образователно изложение, което заради Ковид-19 ще проведе лични срещи и присъствени специализирани семинари в пълно съответствие с противоепидемичните мерки.

 

Какви са новите програми на европейските колежи и условията за обучение са част от въпросите, чиито отговори ще даде „Световно образование“ на 2 и 3 октомври в София в Международното Висше Бизнес училище (ул. Винсент Ван Гог 7) от 10 ч. до 17 ч. и на онлайн платформа за цялата страна на 4 октомври от 11 ч. до 17 ч. 

 

Проектът обхваща процесите на консултации за всички възрастови групи като обръща внимание на учениците между 5 и 12 клас за ранно планиране и избор на професия. Тази есен София ще посетят консултанти от елитни училища, сред които швейцарският Collège Lycée Saint Charles, който от 2020 г. въвежда IB дипломната програма след 10-ти клас. Сред участниците ще са и оглавяващите класациите на Великобритания средни училища Oxford International College, D’Overbroecks Oxford, Bromsgrove school и Abbey DLD, известни с подготовката за прием в университети от Оксбридж групата.

 

Svetovno obrazovanie 3
„Световно образование“ отчита 27% ръст на заминалите деца за средно образование в елитни училища в Англия, Швейцария, Италия, Германия, Австрия и Франция. По думите на дългогодишния консултант на „Интеграл“ Таня Илиева, подготовката за най-престижните колежи в Европа е дълъг процес, който не се е повлиял пряко от Ковид-19 заради възрастовите ограничения и сериозните намерения на кандидатите.

 

„Световно образование“ ще предостави информация и записване на деца за езикови ваканции за Лято 2021 по цени от 2020 г.

 

Въпреки пандемията 46 деца са пътували на езиков курс с „Интеграл“ през това лято. Програмите са протекли нормално, децата са се прибрали здрави в България. Част от учениците са провели и онлайн обучение, което е добър заместител на езиковата подготовка в чужбина. Посетителите ще научат за новите форми на консултантски услуги като курса Кариерен навигатор, британския тест за избор на специалност MyUniChoices и др., които в рамките на изложението ще се предоставят на преференциални цени.

 

Специализираните семинари за родители ще бъдат провеждани само в присъствените сесии, за които е препоръчителна предварителна регистрация с цел спазването на епидемиологичните мерки. Програмата включва важни теми като: Образователната реформа в България – особености при избора на гимназиален профил; Семинар за родители: успешна стратегия за образование и професионална реализация и др.

 

Във форума ще участват и топ университети от Великобритания, Нидерландия, Дания и др. , а специализирани центрове ще предлагат професионални консултации за кандидатстване и прием в Европа, САЩ и Канада.

 

Предварителната регистрация за присъствена и онлайн форма на участие може да бъде направена на https://www.world-education.eu/, където е поместена и пълната програмата и информация за гостувашите институции.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Изложение „Световно образование“ – Варна

Изложение „Световно образование“ – София

Изложение „Световно образование“ – виртуално

Изложение „Световно образование“ – Пловдив

Изложение „Световно образование“ – Бургас

 

„Интеграл“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.