Рубрики
Начало » Представи се » „Животът ми като таен агент“ – предучилищен подарък за всяко хлапе, което (не) обича да чете

„Животът ми като таен агент“ – предучилищен подарък за всяко хлапе, което (не) обича да чете

 

derek korica 0

НЕ ИСКАМ ДА ЧЕТА ТАЗИ КНИГА! – така започва „Животът ми като таен агент“, първата книга от световноизвестната поредица „Историите на Дерек“, която „Софтпрес“ издава на български език. Не се оставяйте първото изречение да ви подведе. Както казват от „Буклист“: „Дайте тази книга на хлапетата, които мислят, че не обичат да четат. Може да промени мнението им“.

 

Разбира се, ще допадне и на тези, които вече са запалени читатели. Защото в „Историите на Дерек“ всяко хлапе ще открие по нещо за себе си, ще се посмее от сърце, а може и за миг да се натъжи. В истинските истории наистина има от всичко по малко. А тази е истинска.

 

Плод на фантазията на Дерек, освен щурите игри, са само страхотните илюстрации към непознатите думички в книгата. Тази чудесната хрумка на авторката Дженет Тажиян неусетно обогатява речника на малките читатели и носи особен чар, защото включените в книгата картинки съвсем буквално са нарисувани от тийнейджър – сина на авторката Джейк. Именно от него е вдъхновена и идеята за „картинния речник“ на непознатите думи, които си прави главният герой в поредицата.

 

Колкото до самата история, те всъщност са няколко и включват: Дерек (при това по памперс!), едно загинало момиче, интелигентна маймуна и куче герой. Е, има и още куп смешни и тъжни истории, но за тях е по-добре малчуганите да прочетат сами – до края на ваканцията остава още време!

Допълнителна информация за книгата ще откриете тук:
http://soft-press.com/srchead.html?com=viewall&viewbook=1076

Откъс: http://soft-press.com/book1076/chapter/chapter.htm

 

Новите заглавия на издателство „Софтпрес“ можете да следите и на www.facebook.com/SoftPressBooks

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.