Рубрики
Начало » Представи се » „Тайна с дъх на парфюм“ – роман, който завладява сетивата като изтънчен парфюм

„Тайна с дъх на парфюм“ – роман, който завладява сетивата като изтънчен парфюм

 

Parfume_1200x628

Връхни нотки

„Тайна с дъх на парфюм“ – новият роман на Фиона Макинтош, привлича читателите с обещание за романтика и любов. В Грас, френската столица на парфюма, предстои сватбата на десетилетието. В сянката на Първата световна война никой не подозира, че уреденият брак между двете най-уважавани династии в града ще отприщи тайна, погребана от десетилетия. Тя заплашва да съсипе както името, така и парфюмерийните им империи…

 

Винтидж парфюм

 

Средни нотки (сърцевина)

 

Никой не пита независимата и талантлива Фльорет дали иска да се омъжи за избухливия и властен Еймъри дьо Ласе. Като единствена дъщеря на уважаваната парфюмерийна династия Дьолакроа тя е длъжна да приеме уредения съюз.

 

Жасминов цвят, обран за направата на парфюми

 

Но Фльорет е жена, изпреварила времето си – силна, независима, копнееща за повече от онова, което й отреждат нейният произход и пол. Тя притежава загадъчната дарба, известна като Le Nez (Носът), с която могат да се похвалят само най-талантливите парфюмеристи в историята. Le Nez позволява на младата жена да създава аромати, които завладяват всички сетива и разказват истории.

 

Основни нотки

Фиона Макинтош

Докато обикаля света в търсене на вдъхновение, Фиона Макинтош създава над 30 романа. Стилът ѝ се отличава с пищен език и богата атмосфера, характерни за класическия викториански роман, но проблемите, с които се сблъскват героите ѝ, трогват и най-претенциозния съвременен читател.

 

По време на проучванията си за „Тайна с дъх на парфюм“ австралийската писателка посещава дестилационната на Galimard, където с помощта на професионален парфюмерист създава бутиковия парфюм „Фльорет“, който носи името на главната героиня в романа „Тайна с дъх на парфюм“.

 

„Завършеният парфюм се получи по-деликатен и лек, отколкото романът и героинята, от които бе вдъхновен – признава Фиона Макинтош, – но се надявам, че у читателите историята на Фльорет ще остави дълготраен спомен като аромата на изискан френски парфюм.“

 

Тайна с дъх на парфюмНай-отдадените читатели дори могат да поръчат парфюма за себе си или за подарък – в основата му ще открият аромат на майски рози и виолетка, но в сърцето му е ароматът на жасмин. Връхните нотки на „Фльорет“ са екзотичните за епохата на романа пачули, зелен чай и джинджифил.

Читателите на „Данибон“ могат да се възползват от 20% отстъпка от цената на книгата на www.soft-press.com при въвеждане на код Danybon20

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.