Рубрики
Начало » Представи се » ТЕСТ: Коя е следващата книга, която ще плени сърцето ти?

ТЕСТ: Коя е следващата книга, която ще плени сърцето ти?

 

тест

Изборът на подходящо четиво е рисковано и предизвикателно занимание, особено с оглед на предстоящите празници. Една погрешна книга може да развали и съсипе настроението ни и вместо отдадени на романтични мисли и опиянени от любовни трепети да се наслаждаваме на компанията на любимия, да прекараме вечерта сърдити на съдбата, автора и литературния герой за вземането на погрешни житейски решения.

Затова екипът професионалисти на „Софтпрес“ подготви кратък тест, който да ви ориентира в избора на най-подходящо четиво. Не забравяйте да отговаряте честно и да се забавлявате!

 

Test vapros 1

 

Кой беше любимият ви предмет в училище?

 

А) Литература и чужди езици
Б) История и география
В) Изобразително изкуство
Г) Природни науки (математика, биология, химия)

 

Test vapros 2 (1)

 

Кой е любимият ви сладкиш?

 

А) Френски макарони
Б) Шоколадова торта
В) Ръчно изработени шоколадови бонбони
Г) Италиански сладолед

 

Test vapros 3

 

Кой е любимият ви град?

 

А) Париж
Б) Лондон
В) Флоренция
Г) Kaйро

 

Test vapros 4

 

Как си представяте идеалната ваканция?

 

А) Романтични разходки и разговори с любимия
Б) Тишина, четене и съзерцание
В) Разходка из музеи и галерии
Г) Средиземноморски круиз

 

Test vapros 5

 

Коя е любимата ви литературна двойка?

 

А) Скарлет О‘Хара и Рет Бътлър
Б) Елизабет Бенит и мистър Дарси
В) Дейзи и Джей Гетсби
Г) Фани Хорн и отец Ередия

 

Ако имате най-много отговори А

 

otgovori A

 

Вие сте ценител на романите, вдъхновени от истински истории. Обичате да научавате нови и любопитни факти за действителни личности. В душата си тайно сте романтични и мечтателни личности, защото Париж ви привлича неудържимо. Препоръчваме ви „Парижкият апартамент“, „Ще се видим в Париж“ или „Цветя от лед и пепел“.

 

Ако имате най-много отговори Б

 

otgovori B

 

Вие обичате историята и изкуството. Интересувате се от отминали времена, исторически личности и идеи. Обичате да говорите за любимите си книги и художници, да разглеждате музеи и изложби. Препоръчваме ви романите „Онова лято“, „Имението Ашфорд“, „Цигуларят от Венеция“ или „Цветя от лед и пепел“.

 

Ако имате най-много отговори В

 

otgovori V

 

Вие сте креативна личност, влюбена в изкуството и цветовете. Поглезете сетивата си с някоя от луксозните рисувателни книги на шотландското чудо Джохана Басфорд. Тя е създател на бестселърите „Тайната градина“, „Омагьосаната гора“, „Изгубен океан“, „Магична джунгла, от които са продадени над 20 милиона екземпляра в цял свят. Най-новият ѝ шедьовър е празничната творческа книга „Зимна феерия“.

 

Най-много отговори Г

 

otgovori G

 

В гърдите ви бие сърце на пътешественик, куфарите ви винаги са готови за път и знаете как да си поръчате кафе във всяка точка на света. Пътуването е ваша страст и религия, а любимият подарък – самолетни билети и книги за пътешествия. Препоръчваме ви романите „Вила в Сицилия“, „Пощенската картичка“ и „Имението „Ашфорд, които ще бъдат ваш верен спътник, независимо коя е началната точка на пътуването ви – уютното кресло до прозореца у дома или нос Добра надежда в Африка.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.