Рубрики
Начало » Представи се » Тестове за интелигентност за деца

Тестове за интелигентност за деца

 

testove_2016

 

Пълноцветна, забавна и с интересен игрови ефект, тази книга отправя предизвикателства към малчуганите в различни области, за да развие техния умствен потенциал.

Логика – проверява и тренира логическото мислене, правилната последователност от действия и мисли, свързани с конкретна жизнена сфера, както и с правенето на заключения и изводи.

Концентрация – стимулира децата да фокусират вниманието си, за да усвояват по-лесно знания, по-бързо да решават задачи и ефективно да осъществяват цели.

Математическо мислене – много повече от решаване на уравнения или таблицата за умножение, математиката учи на правилно разчитане на информацията, нейното подреждане и сравнение.

Пространствено мислене – ключът към разбирането на геометричните задачи в училище, на изобразителното изкуство, архитектурата, ориентирането, проектирането и на много спортове.

 

test-iq-deca

 

За определяне уменията на децата тестовете използват множество похвати, сред които:

числови решетки и пирамиди
задачи с буквени и числови редици
задачи с разгъвки на геометрични фигури
сравнения
откриване на разлики
оптически задачи и задачи с цветни повърхности
судоку
текстови задачи
задачи за оцветяване и смятане
търсене на неизвестно

 

IQ тестове – подарък

 

Издателство „Софтпрес“ подаря на приятелите на „Данибон“ няколко забавни теста от книгата:

(кликнете върху линка)

 

Тестове за интелигентност за деца

Повече за книгата можете да откриете тук.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.