Рубрики
Начало » Представи се » Петокласник създаде сайт за ученици благодарение на мисловните карти на Тони Бюзан

Петокласник създаде сайт за ученици благодарение на мисловните карти на Тони Бюзан

 

softpress tony buzan

Той е на 12 години, занимава се с фотография, карате и ски, но напоследък посвещава времето си на друго занимание – сайт в подкрепа на учениците. Проектът се нарича „Учебно помагало – Помни лесно“ и представя цялата информация от учебния материал за 4 и 5 клас чрез мисловните карти на Тони Бюзан.

„Прочетох книгата и започнах да правя мисловните карти, за да помогна на моите приятели да си учат уроците“ – казва Кристиян Стефанов пред News7.

Мисловните карти, които Кристиян използва, са матрици, съставени от думи, изображения, числа, логика, ритъм и цвят. Те позволяват да запаметявате по-бързо и по-лесно и са представени в „Твоят ум може всичко“ – световния бестселър на Тони Бюзан, чийто революционен метод днес се прилага от над 250 милиона души в целия свят.

Книгата „Твоят ум може всичко“ е преведена на 33 езика в над 150 държави, а методът се прилага от: Google, HarperCollins, IBM, Intel, Toyota, WaltDisney и много други.

„Приносът на Тони Бюзан за усъвършенстването на човешкото мислене е същият като приноса на Стивън Хокин за разбирането на вселената“ – казват от „Таймс“.

Мисловните карти на Тони Бюзан подобряват мисленето и паметта и са подходящи за всеки – от ученика до управителя на международна компания.

 

softpress tony buzan 6

 

Можете да поръчвате книгата от сайта на българския издател – „Софтпрес“, където ще откриете и останалите три издания на Бюзан: „Как да чета бързо и да постигам повече“, „Как да уча бързо и да запомням лесно“ и „Суперпамет“.

 

softpress tony buzan 5

 

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.