Рубрики
Начало » Представи се » Топ 25 най-продавани книги за 2018 на „Софтпрес“

Топ 25 най-продавани книги за 2018 на „Софтпрес“

25-те най-продавани книги за цялото семейство за 2018 година

 

softpress knigi 2018

 

Януари е времето, в което поглеждаме напред и чертаем планове за бъдещето. Тогава все още пазим в сърцето си топлината от семейния празник, времето с приятели и вкуса на целувката в полунощ на Нова година, но вече копнеем за предизвикателствата, които предстоящата година ни е приготвила, за ежедневната рутина, за разговорите с колегите. Празниците са нещо прекрасно, но без делници не можем да оценим истински техния чар.

 

За да се подготвим добре, е важно да знаем какво сме постигнали през изминалата година. Къде сме надминали очакванията си, къде не ни е достигнало нещо и къде сме сгрешили. Затова нека погледнем заедно към 25-те най-продавани книги за цялото семейство за 2018 година. Това са книгите, които вие сте избрали, като сте ги поръчали от сайта ни, взели сте си ги от нашия щанд на Панаира на книгата или сте предпочели тях в обектиStoichkov_316x-1-196x300те на партньорите ни – книжарници, хипермаркети, магазини и други.

 

На първо място в класацията е безпрецедентният шампион на всички времена Христо Стоичков с неговата биография „Христо Стоичков. Историята“, писана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Книгата беше на пазара в края на октомври, но за по-малко от два месеца успя да измести всички конкуренти и да се превърне във феноменален бестселър, конкуриращ се единствено със „Стив Джобс“ от Уолтър Айзъксън (чието ново изследване за живота на Леонардо да Винчи също ще откриете в класацията под номер 9).

 

IQ_Az_mislq_cov_316x-228x300Детските книги заемат почти половината класация, като на най-високи позиции се нареждат полезните и практични издания за историята и географията на България. Три от шестте книги с илюстрации на сръбската художничка Ана Григориев също са в тази класация, за да ни подскажат, че в детското сърце и библиотека винаги има място за още една книга с вълшебни картинки и любима приказка. Самите ние в издателството сме родители и избираме книгите, които смятаме, че ще допринесат най-много за развитието на децата ни. Вярваме, че книгите и образованието са най-добрата инвестиция, която можем да направим за тяхното бъдеще. Щастливи сме, че и вие мислите като нас и сте класирали на толкова високо място сборниците „АЗ МИСЛЯ“ и „Забавни задачки за УМНИЦИ“, както и „SCRATCH – Програмиране за деца“, която помага на най-малките да направят първите си стъпки в света на How_to_write_2017_cov_316x-231x300високите технологии. Веднага след нея е цветният наръчник за творческо писане „Как да пишем страхотни истории“ от Кристофър Едж. Радваме се да съобщим, че през следващата година ще започнем с издаването и на детските романи на Едж, който е сред най-популярните британски писатели.

 

Осем книги от български автори попаднаха в тази годишна класация – сред тях са детските приказки на сладкодумния Любомир Николов и сборникът с истории за велики личности „Великите българи“ на Христина Йотова, полезният наръчник „Как да избираме козметика“ и забавната и поучителна лична история на Калоян Явашев „Дневникът на един (татко) звероукротител“. За втора поредна година романът „Писмо до сестра ми“ на неуморната „мама нинджа“ Мария Пеева и психоложката Люси Рикспуун печели доверието и сърцата на читателите.

 

При преводната литература непременно трябва да отличим Луиз Пени, чиято поредица за брилянтния Gamash_Izmamna_svetlina_316x-195x300инспектор Гамаш и тихото селце Трите бора ни спечели много нови приятели и (по)читатели. Австралийката с британски корени Фиона Макинтош също успя да открадне сърцата на романтичните ни читатели. Нейните пищни истории за силни и непокорни жени са базирани на исторически събития. През тази година ни предстоят още срещи с Фиона и нейните героини. Любимата ни Мишел Гейбъл ни подари океана и бреговете на Нантъкет с „Книга за лятото“, а Дженифър Лам – московската зима с „Жената на поета“.

 

Нашето издателско мото е „Книги за цялото семейство“. Класацията, в чието създаване вие вземате участие всеки път, когато изберете наша книга, го доказва – в нея има книги за деца и възрастни, за почивка и за самоусъвършенстване, за духа и за тялото. Ако съберем всички изброени книги на едно място, ще получим домашната библиотека на едно семейство – малко хаотична, много пъстра, но най-вече наша, обща. Като дома, празниците и любовта.

 

Вижте и пълният списък с 25-те най-продавани книги за цялото семейство за 2018

 

top25softpress

 

 

 1. Христо Стоичков. Историята – Христо Стоичков, Владимир Памуков
 2. ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ за деца и родители
 3. Забавни задачки за УМНИЦИ кн. 1
 4. Детски АТЛАС на БЪЛГАРИЯ
 5. Български исторически приказки и легенди – Любомир Николов
 6. АЗ МИСЛЯ – Н. Буцик, Г. Буцик, В. Буцик
 7. SCRATCH – Програмиране за деца
 8. Как да пишем страхотни истории – Кристофър Едж
 9. Леонардо да Винчи – Уолтър Айзъксън
 10. Измамна светлина – Луиз Пени
 11. ПАЛЕЧКА – Илюстрации Ана Григориев
 12. МАША И МЕЧОКЪТ – Илюстрации Ана Григориев
 13. Как да избираме козметика – Надя Йорданова
 14. Дневникът на един татко звероукротител – Калоян Явашев
 15. Английски език – В лесни стъпки – Ивелина Казакова
 16. Мъртви води – Саймън Бекет
 17. Тайна с дъх на парфюм – Фиона Макинтош
 18. Писмо до сестра ми – Мария Пеева, Люси Рикспуун
 19. Книга за лятото – Мишел Гейбъл
 20. Забранете тази книга – Алън Грац
 21. Докога ще чакаме бащите – Калоян Димитров – Ballan, Иван Сапунджиев
 22. Оле Затвори очички – Илюстрации Ана Григориев
 23. Жената на поета – Дженифър Лам
 24. Еуфория – Силвия Дей
 25. Трайно отслабване без глад и изтощение – Джей Джей Смит

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тези и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.   

 

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.