Рубрики
Начало » Представи се » Учене чрез забавление с детските книжки по метода МОНТЕСОРИ

Учене чрез забавление с детските книжки по метода МОНТЕСОРИ

Препоръчани книги от Софтпрес

 

montesori

 

Често най-важните неща не се учат в класната стая – светът е най-добрата класна стая, а действието – най-добрият учител!

 

Една жена съумява да приложи това разбиране по брилянтен начин при обучението на деца – световноизвестната лекарка, педагог и иноватор Мария Монтесори. Тя създава метода на обучение „Монтесори“, чрез който се стимулира детската самостоятелност и креативност при научаване на нови неща. Подходът дава отлични резултати при трайното натрупване на знания и изграждане на увереност в собствените умения у децата.

 

Методът на Мария Монтесори, приложен за пръв път в началото на миналия век, днес е разпространен в цял свят.

 

Доказателство за ефективността му са не само статистически данни, но и това, че някои от най-успелите съвременни творци са учили по този метод – създателят на Wikipedia Джими Уелс, основателят на Amazon Джеф Безос, основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин, писателят Габриел Гарсия Маркес и други.

 

Сега можете да превърнете дома си в обучително пространство по метода МОНТЕСОРИ с помощта на новата поредица „Учене чрез правене“ от издателство „Софтпрес“. Двете книжки, излезли от поредицата, обещават занимателни часове и много нови знания.

 

„Светът около нас“ ще подхрани любопитството на малчуганите към заобикалящия ги свят, чрез забавни предизвикателства и реални факти. С книжката децата ще изследват своето обкръжение и с развлекателни и образователни занимания ще научат повече за сезоните, цветовете, жизнения цикъл и околната среда.

 

В „История на света“ ги очакват още приключения – на страниците на тази книжка малчуганите ще се запознаят с основните периоди от световната история по един развлекателен начин. Така те неусетно научават важни факти.

 

Част от метода МОНТЕСОРИ е и експериментирането с изработване на предмети, като така домът неусетно се превръща в класна стая.

 

В двете книжки са включени и стикери, които са част от разрешаването на занимателните задачи на страниците – децата трябва да изрежат и поставят на определени места стикерите, за да решат поставените задачи. По този начин те тренират и своята логика, концентрация и моторика.

 

Прочетете още за поредицата „Учене чрез правене” по метода МОНТЕСОРИ тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".