Рубрики
Начало » Представи се » Ученето може да е забавно с тези 4 книжки

Ученето може да е забавно с тези 4 книжки

Препоръчани книги от Софтпрес

 

knigi-uchene

 

Лятото неусетно се изнизва и първият учебен ден приближава. След безгрижните ваканционни дни е трудно да се настроиш на училищна вълна. Но пък ученето също може да е забавно – с тези 5 книги децата ще се сдобият с нови знания и умения, като междувременно преоткриват света около тях.

 

Литература – „Как да пишем страхотни истории?“

Съчинения, преразкази, анализ – така погледнато литературата звучи като сериозно изпитание пред всеки ученик. Но всъщност да развиеш любов към писането и четенето е толкова лесно. Книгата на Кристофър Едж „Как да пишем страхотни истории“ обяснява на достъпен език защо е важно първото изречение, как се изгражда сюжет и как се образуват наречия? Този цветен, забавен и изключително полезен наръчник вдъхновява младите читатели да влязат в ролята на автори, като им разкрива изпитани похвати за създаване на невероятни герои и впечатляващи светове, обяснява жанровете в литературата и подходящите за всеки от тях думи.

 

kids-1093758_1280

 

Математика – „Аз мисля“

Сборникът със задачи „Аз мисля“ съдържа нови интелектуални задачи, които развиват умствените способности и усъвършенстват логическото и абстрактно мислене. Тук всяко дете ще намери специално разработени упражнения, които да му помогнат в подготовката за математически състезания, приемни изпити, IQ тестове и други реални ситуации, изискващи демонстрация на интелектуалните сили. Тренировките за ума са поднесени по атрактивен и забавен начин чрез различни типове задачи, сред които домино, рисунки по образец, мозайки, логически квадрати и творчески предизвикателства.

 

География – „Детски атлас на Европа“

Какъв е флагът на Финландия? Какви животни се срещат в Алпите? Какво похапват в Германия и коя е най-известната архитектурна забележителност на Великобритания? Отговорите на тези и други въпроси децата откриват на страниците на „Детски атлас на Европа“. Красивото илюстровано издание повежда читателите на вълнуващо пътешествие и открива пред тях нови хоризонти, като им разкрива коя е най-голямата страна на континента, какво означава „гейзер“ и къде нощта продължава петдесет и едно денонощия. Всяка страница разказва вълнуващи истории за природата, културата, историята и кухнята на всяка от европейските държави и дава сериозна подготовка за часовете по география.

 

crayons-1445053_1280

 

Биология – „Откъде идват бебетата“

„Откъде идват бебетата“ е въпрос, на който децата търсят смислен и разбираем отговор от ранна възраст. Втората част на енциклопедия „Любознайко“ разкрива именно тайните на най-голямото чудо в природата — раждането на нов живот. Кой определя дали бебето ще е момче, или момиче, как от яйцето се излюпва птиче и какво могат новородените? Веселите герои Люба и Знайко са тук, за да отговорят на всички въпроси, като поднасят фактите на достъпен език и възлагат на читателите забавни задачи за затвърждаване на знанията. А пълноцветните илюстрации на Стелияна Донева улесняват обучението чрез ярки визуални примери.

 

„Софтпрес“ е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.