Рубрики
Начало » Представи се » 5 умения, които малките читатели ще тренират с  „Упражнения по етикет“

5 умения, които малките читатели ще тренират с  „Упражнения по етикет“

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Tet_1200x628

 

„Упражнения по етикет“ е втората книга на експерта по добри обноски Невена Басарова. Интерактивното помагало излиза по-малко от година след бестселъра „Детска академия за добри обноски“ и успешно продължава темата като предлага над 40 предизвикателства, с които малките читатели да усвоят и упражнят на практика най-важните правила за поведение. Благодарение на разнообразите активни задачи книгата се превръща и в ценен помощник в предучилищната и началната училищна подготовка. Вижте 5 от уменията, които децата тренират успешно с „Упражнения по етикет“.

 

1. Емоционална интелигентност

etiket2

 

Емоционалната интелигентност е свързана с усещането за щастие и успех на всеки от нас не по-малко от умствения ни капацитет и знания.

 

Разпознаването и назоваването на личните емоции и умението да им отделяме внимание чрез поведението си в ежедневието ни помагат да живеем по-пълноценен и хармоничен живот. Под формата на игра с цветни стикери „Упражнения по етикет“ запознава децата с основните човешки емоции и ги учи как да реагират спрямо тях.

 

2. Фина моторика

etiket3

 

Развитието на фината моторика е ключово умение за децата в предучилищна и начална училищна възраст. Тук то е забавно като игра с помощта на 52 пълноцветни стикера и задачи за проследяване и оцветяване. Упражненията, които стимулират движенията на ръцете, доказано се отразяват благотворно и на детската концентрация, памет и логическо мислене.

 

3. Логическо мислене

Ще успеете ли да подредите репликите в един разбъркан разговор? А да решите судоку с подаръци за рожден ден? С тези забавни предизвикателства „Упражнения по етикет“ тренира не само получените знания за добрите практики на добрите обноски, а и детската съобразителност и логика. Отговорите в края на книгата пък са средство за самопроверка на постиженията и възнаграждение за добре свършената работа.

 

4. Концентрация

В днешният изпълнен с визуални дразнители свят, концентрацията може да е истинско предизвикателство. Задачите свързани с откриване на разлики, проследяване на точки и лабиринти, учат децата да задържат своето внимание, а изчистеният дизайн на книгата помага за изпълнението на упражненията, като насочва интереса към цветните предизвикателства, без да ги разсейва с ненужни детайли.

 

5. Социални умения

etiket1

 

Популярната фраза, че учителите подготвят днешните деца за професии, които все още дори не са измислени, е по-вярна отвсякога. Именно затова е изключително важно натрупването на академични знания да върви ръка за ръка с развитието на социалните умения. В „Упражнения по етикет“ Невена Басарова предлага ситуационни лабиринти, кратки съвети и игрословици с послания, които акцентират върху езика на тялото, емпатията и правилата за мобилна и социална комуникация и неусетно помагат на децата да усвоят инструментите на успешния социален контакт, който им носи увереност и пълноценни връзки с другите.

 

Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа детска академия за добри обноски, сертифициран треньор по емоционална интелигентност, сертифициран експерт по социален етикет от престижната академия Minding Manners International в Лондон и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина”.

 

Освен посланик на добрите обноски, Невена е още TEDx лектор, автор на статии за престижни издания и предпочитан коментатор по проблемите на родителството, образованието и отглеждането на щастливи и успешни деца.

 

Още за книгата „Упражнения по етикет“ прочетете тук.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

3 детски книги и техните ценни уроци

Детска академия за добри обноски: 6 важни правила от етикета, които децата трябва да знаят

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.