Рубрики
Начало » Представи се » 4 важни урока, които всяко дете ще научи от „Уравнението на Джейми Дрейк“

4 важни урока, които всяко дете ще научи от „Уравнението на Джейми Дрейк“

Препоръчани книги от Софтпрес

jamie-drake

 

„Уравнението на Джейми Дрейк“ е новият роман на един от най-продаваните британски детски автори – Кристофър Едж. В него едно обикновено момче се превръща в герой, като намира начин да помогне на баща си – астронавта капитан Дрейк, да се завърне благополучно на Земята и междувременно дава отговор на въпрос, който учените търсят от години. Вижте 4 важни урока, които всяко дете ще научи от „Уравнението на Джейми Дрейк“.

 

Формулите и числата не са страшни

На достъпен език и в съчетание с увлекателна и поучителна история Кристофър Едж показва на читателите, че всъщност формулите и числата не са толкова страшни. Разкривайки любопитна информация от света на астрофизиката, той припомня, че знанието е сила и с негова помощ може да намериш решение дори в най-трудните ситуации. Романът „Уравнението на Джейми Дрейк“ е базиран на действителни факти – уравнението на Дрейк е формула, която се опитва да установи колко са развитите цивилизации в Млечния път.

 

Космосът е пълен с въпроси

Какво представлява работата на астронавтите, какво се случва на Международната космическа станция и каква е целта на космическия телескоп Хъбъл? Знаете ли също каква е скоростта на светлината и можете ли да изчислите за колко време една ракета би обиколила Земята? Това са само част от въпросите, които Кристофър Едж коментира в романа „Уравнението на Джейми Дрейк“. Авторът припомня, че Космосът е необятно пространство, пълно с изненади и куп загадки, които учените предстои да разрешат. Изискват се сериозни познания в редица области, както и много време и търпение, за да бъдат формулирани отговорите, но всичко започва от любопитството.

 

Бъди готов за нови приятелства

Drake

В „Уравнението на Джейми Дрейк“ главният герой не търси нови приятелства, но съдбата има други планове. Първо го среща с жената, която се грижи за обсерваторията на върха на хълма – от нея научава какво е да си отдаден на науката и да защитаваш принципите, в които вярваш. По-късно, в един от най-трудните моменти за Джейми, една приятелска ръка от Космоса му предлага помощ, и момчето разбира, че доброто е навсякъде и той самият има силата да го предава нататък.

 

Семейството е всичко

Джейми Дрейк е като всяко 12-годишно дете, което преминава през труден период и се опитва да открие своето място сред останалите. Неговата история показва на малките читатели, че в семейството откриваме сила и опора. Понякога ни връхлитат трудности и нежелани промени, но обичта между родител и дете е завинаги. Тя ни помагат да се справим с всяко предизвикателство и да намерим решения на всеки проблем.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

„Другите светове на Алби Брайт” за сърцето на науката и смешната страна на квантовата физика

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.