Рубрики
Начало » Представи се » В света на приказките с Ана Григориев

В света на приказките с Ана Григориев

 

Вече познаваме творчеството на сръбската художничка и илюстратор Ана Григориев от работата ѝ по новото адаптирано издание на „Магьосника от Оз“, което ви представихме преди няколко месеца. Стилът ѝ се отличава с модерно излъчване, съчетано с класически подход, елегантна пищност, ярки цветове и запомнящи се образи, които вълнуват детското въображение и превръщат книгата в любим приятел. По-големият формат на книгите ѝ позволява на детето да разглежда задълбочено и най-дребните детайли в илюстрацията.

За ноmagareshkata_koja_covвата учебна година издателство „Софтпрес“ пусна на книжния пазар още две заглавия, излезли изпод четката на Григориев – обичаните от всички „Магарешката кожа“ и „Лешникотрошачката“.

Магарешката кожа“ е написана от Шарл Перо през далечната 1695 и вече повече от 300 години се радва на световна популярност. Адаптирана от Светлана Ружич, тази приказка пленява не само очите, но и сърцата на деца и възрастни с историята за красиватаleshnikotroshachkata_cov принцеса, скрита под грозната магарешка кожа.

Лешникотрошачката“ е класическа коледна история, написана от Хофман (немски писател и композитор от епохата на романтизма) през далечната 1816 година, но придобива световна популярност чрез едноименния балет на Чайковски. Тя ще ви отведе в приказен свят от захарни сънища и ще ви срещне с причудливи герои. Прекрасно илюстрираното луксозно издание ще омагьоса малчуганите и ще очарова техните родители.

 

 

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.