Рубрики
Начало » Представи се » 3 причини да се потопите в атмосферата на „Вечен град“

3 причини да се потопите в атмосферата на „Вечен град“

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Grad_1200х628

 

„Вечен град“ е новият роман на писателя и журналист Богдан Русев. Криминална история, която привлича със завладяващ и оригинален сюжет и въвлича читателите в свят на алчност, завист и пари, в който някой е винаги с ход напред. Ако все още имате колебания дали това е вашата книга, ето още 3 причини, които със сигурност ще ви убедят да посегнете към „Вечен град“.

 

Атмосферата

„Вечен град“ е роман, който ви пренася в единствения български град, станал европейска столица на културата. Пловдив комбинира древна история с модерен облик и привлича хиляди туристи всяка година, за да им разкрие красотата си. Стъпка по стъпка, следвайки главните герои – доктор Филипова и Бързаков, които разследват поредица съмнителни самоубийства, читателите се разхождат из познати и не толкова популярни места в града под тепетата. Минават през дългия булевард край река Марица, по малките улички на Капана, стигат до фонтаните в градския парк, до заведението, в което работи Бързаков (и в което се състоя премиерата на романа), и завършват обиколката на един от хълмовете, където се решава съдбата на героите.

 

20210526_140816-01-01

 

Героите

„Вечен град“ е книга, която ви запознава с един доста необичаен тандем. Доктор Филипова е психоложка, известна с иновативните си и рядко практикувани методи на терапия. Тя е не просто лекар на своите пациенти, а техен приятел, и се интересува от адаптацията и промените, които настъпват след проведените сеанси. Затова, когато животът на един от тях е застрашен, не може да остане безучастна. Бързаков е бивш състезател по спортна стрелба на олимпийско ниво, но днес работи като барман. С остър като бръснач ум и дяволски набито око, той вижда детайлите в картината, които полицията (не)волно пропуска. Заедно Филипова и Бързаков стават отбор, от който никой престъпник не може да се скрие. А необичайната им дружба навява асоциации за друг популярен тандем от криминалния жанр – този на Холмс и Уотсън.

Загадката

 

Богдан Русев въвлича читателите в динамична и завладяваща история, пълна с въпроси, чиито отговори пораждат нови загадки. Така колелото се завърта и зад всеки ъгъл се крият неочаквани обрати, а напрежението и мистерията се трупат до самия финал. Едно съмнително самоубийство поставя началото на поредица от смъртни случаи, които на пръв поглед нямат нищо общо, но се оказват свързани с името на доктор Филипова. Някой съзнателно се опитва да срине кариерата ѝ и готов на всичко, за да постигне целта си – дори да убие. Кой стои зад така добре организирания план и ще успеят ли Филипова и Бързаков да разкрият неговата самоличност, преди да е станало твърде късно? Ще научите, когато прочетете „Вечен град“.

 

Grad_03

 

 

Още за книгата – прочетете тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.