Рубрики
Начало » Представи се » Пет причини да прочетеш „Виенски апартамент“

Пет причини да прочетеш „Виенски апартамент“

Препоръчани книги от „Софтпрес“

 

Untitled design (1)

За да видите Виена отвъд туристическите фасади

Австрийската столица крие особен чар. Винаги, когато чуем „Виена“, си представяме елегантни удоволствия – виенски валс, виенско кафе и виенско колело. Виена е град на дворци и изкуство, в които да се влюбиш. Заедно с Бианка, героинята на „Виенски апартамент“, изследваме града не само през очите на туристи, покорени от красотата на Виена, но и като истински виенчани – с официални тоалети в Операта, с удобни обувки по заснежените улици и с чаши горещ шоколад в многобройните кафета.

Заради любовта към историите

Докато се разхожда из страниците на „Виенски апартамент“, читателят наднича през прозорците на десетки истории, всяка приютила своето малко чудо, своята искрица надежда.

Заради любовта към поезията

Радостина А. Ангелова съчетава различните си роли със завидно умение – освен автор на романи и преподавател, тя е и многократно награждаван автор на поезия и разкази. Член е на Международната хайку фондация и три поредни години е включена в европейския Топ 100 за най-креативните автори на хайку. Любовта ѝ към поезията се проявява щедро в първия ѝ роман благодарение на скритите в сюжета на романа текстове, които се гмуркат в дълбокото и разказват за любов, скрита в пламък на прага; за кафе, попило тайните на чужди устни; за лунна мъдрост и цъфнали женски очи.

За да научите какъв е вкусът на плода „сбогом“

Сбогом е най-скъпият плод на света. По-скъп дори от трюфелите, макар да не се продава на килограм, а на секунди. Скъп е, защото никой не иска да го отглежда, а и никой не иска да го купува…

… Някои казват, че е сладък. Други го определят като горчив. На трети им киселее. Но малко устни свикват с него така, че да искат да го пробват пак…

Защото…

… Има две неща, които смъртният човек не бива да узнава: колко дни ще живее и колко пъти ще обича.

Научете повече за книгата тук

vienski apartament

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.  

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.