Рубрики
Начало » Представи се » Високи отличия за талантливите седмокласници от ЕСПА

Високи отличия за талантливите седмокласници от ЕСПА

 

Един от най-забележителните випуски за цялата история на „ЕСПА“* не спира да ни носи радост и ежедневни поводи за гордост. През тази учебна година седмокласниците постигнаха множество наградите на международни и национални конкурси и състезания. Те участваха във всички олимпиади, организирани от МОН, и поставиха рекорди с изумителните си постижения.

 

В седми клас учат двама от носителите на най-престижното отличие в училището – Стипендиант на ЕСПА – Васил Рахнев и Мартин Лозанов. На тазгодишната тържествена церемония по връчване на наградите ЕСПАР 2018 те станаха носители на ЕСПАР за златен отличник, тъй като през всички години на обучението си в ЕСПА успехът им е само и единствено отличен. Благодарение на множеството им награди от национални и международни състезания по различни учебни дисциплини, Васко и Марти заслужено получиха ЕСПАР и кристална статуетка за изключителен принос към ЕСПА, както и ЕСПАР за Дете на десетилетието.

 

V&M kolaj
Васил Рахнев и Мартин Лозанов са приети в ТОП 10 на класацията на Американския колеж, съответно на четвърто и седмо място.

 

 

Впечатляващ е и резултатът им от Националното външно оценяване – пълен отличен на първия модул по математика! Мартин има феноменалния максимален резултат от 100 т. от двата модула по математика. Васил е постигнал 95 т. общ резултат от двата модула по БЕЛ.

 

Най-високият връх в Националните олимпиади достигна Мартин Лозанов, който стана четвърти в България на Националния кръг на олимпиадата по физика.

 

fizika

 

На Олимпиадата по математика той постигна максимален брой точки и се класира за втория областен кръг. Близо до неговите са и резултатите на Васил Рахнев. Мартин и Васил достигнаха до втория кръг на всички Олимпиади, на които се явиха.

 

Fizika(1)

 

От общо десет деца в седми клас за Областния кръг на Олимпиадата по физика се класираха шест деца, петима се класираха за Областния кръг по химия, а двама – за Областния кръг на Олимпиадата по биология.

 

biologia

 

Само за една година седмокласниците добавиха към богатата си колекция от литературни награди в международни и национални конкурси над десет отличия, между които три първи награди.

 

Сред най-ярките постижения по български език и литература за спечелената основна стипендия на Мартин Лозанов и поощрителна стипендия на Васил Рахнев от конкурса „1000 стипендии“ на фондация „Комунитас”. Васил стана един от седемте от общо 410 седмокласници от цялата страна, постигнали максимален резултат от 50 точки и златен медал на Националното състезание „Стъпала на знанието“.

 

До втория кръг на същото състезание достигнаха още четирима седмокласници от ЕСПА: Мартин Лозанов, Вержиния Ачова, Елица Минкова и Валентин Стоянов.

 

Не по-малко впечатляващи са постиженията по математика. Те включват златен и бронзов медал на Васил Рахнев, както и два бронзови медала на Йоан Йоцев от Международното състезание „Математика без граници“, като Васил се бори и на финала. Най-високото отличие „Сертификат за високи постижения по математика“ получи Мартин Лозанов на Националното математическо състезание „Черноризец Храбър”. Той е отличен и с грамота от Коледното математическо състезание, а освен това постигна изключителни резултати и се класира във втория кръг на Международното математическо състезание IMAS /International Mathematics Assessments for Schools/.

 

Балканската вицешампионка по спортно катерене Магдалена Симеонова е голямата ни звезда в спорта.

 

MAGI (2)

 

Тя се утвърди като един от най-елитните катерачи в България и прибави към отличията си сребърен медал от Балканското първенство по катерене за деца, юноши и девойки в Букурещ, Румъния и още бронзова купа, сребърен и бронзов медал от състезания от Държавното  първенство  по катерене. На тазгодишната тържествена церемония по връчване на наградите ЕСПАР 2018 лично олимпийската шампионка Евгения Раданова ѝ връчи ЕСПАР за изключителни спортни постижения.

 

 

В областта на изобразителното изкуство Вержиния Ачова стана носител на Специална награда за рисунка на герой от книгите на английския писател Гай Бас, връчена й лично от писателя.

 

Verjinia

 

Блестящо е представянето на нашите седмокласници на тестовете за национално външно оценяване. Средният бал на класа по български език е 5.20 с четири отлични оценки, а по математика 5.22 също с четири отлични резултата.

 

Отлична оценка и по двете учебни дисциплини, на първия модул, са постигнали Васил Рахнев, Иво Иванов, Йоан Йоцев и Мартин Лозанов!

 

Всички тези постижения са плод на усилията на отличните педагози в „ЕСПА“ и на всеотдайността, таланта и амбицията на златните деца от 7 клас. Пожелаваме им в следващите години те да продължават да ни карат да се гордеем с техните вълнуващи победи.

 

*Споменаването на имената и заснемането на деца е със съгласието на техните родители.

 

ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.