Рубрики
Начало » Представи се » Онлайн платформата VIVA Cognita учи децата как да се справят по-добре с математиката

Онлайн платформата VIVA Cognita учи децата как да се справят по-добре с математиката

 

viva cognita

 

Колкото и трудна и скучна да изглежда математиката понякога, тя си остава един от най-важните предмети в училище и със задължително изучаване. Децата често не разбират, че получените знания ще им бъдат полезни и в живота и трудният материал ги кара да се откажат от изучаването му. С цел да предостави по-иновативен подход за обучение, е създадена онлайн платформата VIVA Cognita (www.vivacognita.org).  Тя е съвместен проект на VIVACOM и Института по математика и информатика – БАН и Съюза на математиците в България. Сайтът дава възможност на учениците да решават задачи по пътя на експериментирането и откривателството и така да разбират по-добре и запомнят правилата в математиката.

Платформата е безплатна и от нейните възможности могат свободно да се възползват ученици в различни възрасти, студенти и преподаватели. Посетителите могат да обменят опит и знания помежду си, да работят в екипи по дадени казуси, а също така и да премерят знания един с друг в традиционните вече онлайн състезания, които се организират за различни възрастови групи. За по-напредналите VIVA Cognita предлага по-предизвикателни задачи с повишена трудност и информира потребителите си за олимпиади и турнири в точните науки. Предстои стартиране на виртуална математическа лаборатория и видео уроци, които ще бъдат насочени както към ученици, така и към учители.

 

viva rodolubie

 

По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май – VIVA Cognita ще даде възможност на потребителите да премерят знанията си по българска история. На 25 май, в рамките на един астрономически час – от 10:00 до 11:00 ч. – всички желаещи, без ограничение във възрастта, могат да се включат в състезанието „VIVA Родолюбие“. Необходимо е само да се регистрират предварително на сайта до 24 май. За участниците с най-много верни отговори ще има награди – книги за България.

 

 

Viva Cognita е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Viva Cognita

Oнлайн платформата VIVA Cognita е съвместен проект на VIVACOM и Института по математика и информатика – БАН и Съюза на математиците в България. Платформата е безплатна и от нейните възможности могат свободно да се възползват ученици в различни възрасти, студенти и преподаватели.