Рубрики
Начало » Представи се » Онлайн състезание „VIVA Математика с компютър“

Онлайн състезание „VIVA Математика с компютър“

Онлайн състезанието „VIVA Математика с компютър“ ще се проведе тази събота в интернет базираната платформа VIVA Cognita

 

vivacognita math 1

 

 

Тази събота, на 19 декември 2015 г. в образователната онлайн платформа VIVA Cognita ще се проведе поредното издание на състезанието „VIVA Математика с компютър“. В него могат безплатно да вземат участие всички ученици от 3ти до 12ти клас, а за най-добрите и най-бързите ще има и интересни и полезни награди.

 

За да се включите ви е необходим единствено компютър с достъп до интернет и платформата www.vivacognita.org. Ако вече имате регистрация в платформата VIVA Cognita, можете да я използвате за целите на състезанието, а ако нямате – можете лесно и бързо да си направите такава, защото за да участвате ще ви е необходим потребителски профил в сайта.

 

vivacognita math 2

 

Надпреварата продължава точно 60 минути, а решението кой кога да стартира зависи от възрастта на самия ученик и неговата нетърпеливост. Състезателите ще бъдат разделени в 10 възрастови групи – от 3 до 12 клас, като всеки ще получи Работен лист с 10 задачи в него, с избираем или свободен отговор. „VIVA Математика с компютър“ ще се проведе в два часови диапазона за различните възрасти:

 

  • от 10:00 до 12:00 ч. ще могат да се включат учениците от 8ми до 12ти клас включително. Състезателите трябва да започнат работа върху предоставените им Работни листа между 10:00 и 11:00 ч. След този час няма да се допускат нови участници, а започналите ще могат да довършат работата си в рамките на регламентираните 60 минути.

 

  • от 12:00 до 14:00 ч. ще бъдат активни Работните листа за учениците от 3ти до 7ми клас включително. Състезателите от тези класове ще могат да започнат работа най-късно в 13:00 ч. След този час няма да се допускат нови участници, а започналите също ще могат да довършат работата си в рамките на регламентираните 60 минути.

 

При решаването на задачите всеки участник ще може да използва освен собствените си знания и допълнителни източници на информация като интернет, учебни помагала, специализирани софтуерни системи като GeoGebra и други. Част от задачите са придружени от файл, който би улеснил достигането до верния отговор.

 

vivacognita math

 

За най-добре представилите се участници във всяка от групите, VIVACOM предоставя атрактивни награди:

1-во място: таблет Samsung Galaxy Tab E 9.6
2-о място: ваучер за Хеликон 50 лв.
3-то място: ваучер за Хеликон 30 лв.

Вижте подробности тук и се регистрирайте за участие още сега!

 

Желаем ви успех!

 

 

VIVA Cognita е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Viva Cognita

Oнлайн платформата VIVA Cognita е съвместен проект на VIVACOM и Института по математика и информатика – БАН и Съюза на математиците в България. Платформата е безплатна и от нейните възможности могат свободно да се възползват ученици в различни възрасти, студенти и преподаватели.