Рубрики
Начало » Представи се » 5 коледни въпроса, на които „Вярвай в чудеса“ дава отговор

5 коледни въпроса, на които „Вярвай в чудеса“ дава отговор

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Chudesa_1200x628

 

„Вярвай в чудеса“ от Павлина Делчева-Вежинова с илюстрации от Стоян Атанасов разказва 24 приказни истории, които зареждат малки и големи читатели с добро настроение и коледен дух. Това е книга за тихата празнична нощ, когато обличаме в думи най-скъпоценните си желания, с надеждата да бъдат чути. Сгушени между страниците на „Вярвай в чудеса“, долавяме уханието на медени курабийки, горещо какао и домашен уют. И пак там откриваме отговорите на 5 коледни въпроса, които децата често задават.

 

Кои са помощниците на Дядо Коледа?

Коледа може да е веднъж в годината, но изисква сериозна подготовка – много време, труд и усилия. Дядо Коледа не може да отметне сам всички отговорни задачи – да сортира писмата, да измайстори играчките, да подготви шейната, да напълни чувала. Затова разчита на помощта на своите джуджета. Усмихнати, бъбриви и много работливи, те са добри приятели на Дядо Коледа и му помагат във всичко.

 

Кога Дядо Коледа среща еленчето Рудолф за първи път?

 

Vyarvai_v_Chudesa_pic1

Желанието на Дядо Коледа било да зарадва възможно най-много деца с подаръци за празника. Но знаел също, че не може да ги разнесе сам и се нуждаел от превоз. Затова отишъл на зимния панаир да си търси шейна и елени. На пазара едно малко еленче с червен нос привлякло вниманието му. Всички го подминавали, но когато Дядо Коледа се доближил до него, то се зарадвало и белобрадият старец решил да го вземе за помощник. Рудолф дори помогнал на Дядо Коледа да си избере шейна!

 

Кой носи писмата до Дядо Коледа?

Всяко дете изпраща до Дядо Коледа писмо, в което споделя своето най-голямо желание. От писмата той избира какви подаръци да подари на послушните малчугани. Чувалите с писма се пълнят до горе и стават много тежки, затова трябват силни помощници, които да разнасят пощата и да се уверят, че нито едно писмо няма да се изгуби по пътя. За тази отговорна задача, освен на работливите джуджета, Дядо Коледа разчита и на Полярния мечок.

 

Каква е рецептата за специалния горещ шоколад, който пият джуджетата?

Vyarvai_v_Chudesa_pic2Джуджетата на Дядо Коледа много обичат горещ шоколад – вкусен, сладък и много успокояващ, той им помага да намерят решение на всеки проблем.

Рецептата включва топло мляко, какао и щипка канела – след като разбъркаш с лъжичка, вълшебният аромат на горещия шоколад се понася из въздуха.

 

Има ли Дядо Коледа?

Всяка година в нощта пред Рождество Христово Дядо Коледа обикаля с шейната и оставя подаръци на децата, които вярват в него. За тези, които не вярват, под елхата няма нищо, защото как ще получиш подарък от някого, в когото не вярваш?! „Докато на света има поне едно дете, което вярва в Дядо Коледа, което в Коледната нощ гледа към небето и чака… Докато има такова дете, дотогава ще има и Дядо Коледа.“

 

Чудеса в библиотеката

Chudesa-korica

 

Броени дни преди Коледа издателство „Софтпрес“ кани всички малчугани на вълшебно приключение до Северния полюс в Детски отдел на Столична библиотека на 7 декември 2019 г., събота, от 13,30 до 15 часа.

Вместо с шейна пътешествието ще е на страниците на „Вярвай в чудеса“ от Павлина Делчева-Вежинова.

 

Прочетете още за книгата на страницата на Софтпрес. До 31 декември 2019 г. по случай 25-тата годишнина на издателството всички книги, закупени от https://www.soft-press.com, са с 25% отстъпка.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.