Рубрики
Начало » Представи се » Z Camp – Езикова ваканция от британски тип на българското Черноморие – хит за Лято 2019

Z Camp – Езикова ваканция от британски тип на българското Черноморие – хит за Лято 2019

Английски, музика, спорт и развлечения в единствения по рода си летен лагер със западни преподаватели у нас

Class_1

 

Лятото вече „чука“ на вратата, а с него и един от най-трудните въпроси за родителите – „Как да организират полезни и интересни ваканционни дни?“ Малко са предложенията, извън традиционният таблет и телефон, които могат да привлекат за по-дълго вниманието на днешните деца. Деца със съвършено различна представа за живота от възрастните, едно дигиталното поколение, което трудно се подчинява на правилата и се нуждае от разнообразие. Децата, които възрастовите психолози наричат поколението Z заради високата им адаптивност към всичко ново. Тази нова „вълна“ от подрастващи е във фокуса на дългогодишните специалисти по образование в чужбина от Z-Сamp, които са се заели със задачата да дадат алтернатива на българските летни лагери.

 

Class

 

 

„Да се организира езиков лагер по подобие на чуждестанните такива, но в България, е предизвикателство, тъй като са нужни много опит в работа с деца и познания върху обучението зад граница“, споделя Ирина Христова, собственик на фирма „Зенира“, организатор на езикови ваканции от британски тип у нас. Предизвикателство е да се съчетае по най-добрия начин подходящото място, най-опитните британски преподаватели и възпитатели по език, музика и спорт.

 

През Лято 2019 лагерът ще посреща децата в хотелска база до Китен, разположена на площ от 30 декара. Комплексът се намира в природен парк „Странджа“, между гората и широката плажна ивица на плаж Атлиман.

 

sdr

 

На разположение на Z Camp са футболни и волейболни игрища, зона за бойни изкуства и 25 метров басейн. В близост до базата са разположени и тенис кортовете, на които любителите на този спорт ще могат да тренират. Квалифицирани треньори и спасители придружават децата в спортните им дейности, на плажа и в басейна.

 

Beach

 

В езиковата програма са включени 25 учебни часа седмично интерактивно обучение и клубове по интереси с преподаватели и аниматори от Англия. Обучението е организирано около различна седмична тема – медии, космос, журналистика, професии на бъдещето и др. Децата с по-високо ниво на владеене на езика работят върху умение за водене на дебати, креативно писанe и сложни езикови структури.

 

Fun

 

Обособените две възрастови групи 9 – 11 г. и 12 – 15 г. позволяват на преподавателите да адаптират темите и учебните методи към потребностите на децата. Екипът за работа с деца се състои от квалифицирани (EFL) британски  преподаватели, аниматори и ментори. Спазен е утвърдения стандарт за оптимално съотношение, като един преподавател отговаря за четири деца. Автентичността на програмата е поверена на директорите на Z Сamp – Майк Дюър и Майкъл МакДонълд.

 

cof

 

Повечето учители са не само преподаватели по английски, но и музиканти и/или спортисти. Курсът включва три следобеда седмично тренировки по избран спорт или обучение по музика. В клуба по музика ще могат да се включат както деца занимаващи се с музика, така и деца, които никога не са свирили на инструмент. Всички заедно са част от музикалната формация на лагера.

 

dav

 

Заниманията по спорт или музика се провеждат три пъти седмично.

 

Научи повече: www.zenira.bg/leten-lager-angliyski-sport/ или на 02/9077720

 

„Зенира“ е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Зенира ЕООД

Ето какво казва за каузата на фирмата г-жа Ирина Христова, един от основателите на ИНТЕГРАЛ и директор на Зенира Езикови Ваканции: “ С работния си опит до сега, съм създала възможност на хиляди ученици, посещавайки летни езикови ваканции в чужбина да преживеят лято, което никога няма да забравят. В последните години поех една нова кауза – да предоставя възможност на ученици от България и чужбина да се насладят на невероятно лято с много английски и нови предизвикателства не някъде другаде, а в България“.