Рубрики
Начало » Представи се » Детето и неговата индивидуалност – новата отправна точка за организиране на лятната ваканция

Детето и неговата индивидуалност – новата отправна точка за организиране на лятната ваканция

Първият Z Camp от западен тип отваря врати на родното Черноморие с британски преподаватели и богата програма от летни забавления

z camp 2

 

Наричат съвременните деца поколението Z. Деца със съвършено различна представа за живота, които почти не стават от компютъра. Едно дигитално поколение, което отказва да се подчинява на правила, нуждае се от разнообразие, за да задържа вниманието си по-дълго върху нещо, а всичко задължително му е скучно и безинтересно. Деца с висока адаптивност към новото. Тези, които ще бъдат достатъчно подготвени бързо да навлизат в новото и непознатото и ще упражняват професиите на бъдещето.

 

Z Camp – нов подход към лятната ваканцията

20180628_153131

60% от професиите, които ще работят днешните деца, още не са измислени, разказва Ирина Христова, организатор на Z Camp и дългогодишен образователен консултант. Идеята на лагера е да предложи програма от нов тип, която отчита спецификата на новите поколения. Най-важно е децата да се научат как да учат и да усвояват знания непрекъснато, споделя тя. Затова Z Camp съчетава учене и забавления, според интересите на детето. Предлага програма с повече или с по-малко занимания по английски, с повече или с по-малко спортни тренировки. Индивидуалните интереси на детето определят какъв клуб да избере и как да се забавлява.

 

Море, английски и още нещо

Volley

 

Z Camp отваря врати в обновена самостоятелна сграда на бившия хотел „Тринити“ на 200 м. от плажа Нестинарка в Царево. Програмата е изцяло по западен модел и съчетава английски с британски преподаватели, спортна школа с професионални треньори, игри и забавления с британски аниматори, плаж, море и екскурзии. Езиковото обучение включва 25 учебни часа седмично по иновативна методика за интегрирано обучение по теми, интересни за учениците (CLIL). Целта е децата да добият увереност в езиковите си умения, а пасивният им речников запас да се активизира чрез ежедневното общуване на английски. Обособените две възрастови групи 9 – 11 г. и 12 – 15 г. позволяват адаптиране на темите към потребностите на децата.

 

Guitar

 

Клубовете по интереси събират деца с различно езиково ниво. Всеки сам избира от теми като готварство, театър, изкуства и занаяти, игри за ума, проекти, заснемане на филм, музика, журналистика.

 

Лятна спортна школа и език

zenira

 

Изучаването на чужд език и практикуването на различни видове спорт са част от ежедневието на всяко дете. Тяхното съчетание и трупане на опит в обучението е особено ценно в детската възраст. Ето защо спортните занимания са неизменна част от програмата на Z Camp.

 

20180703_174830

 

Базата на центъра разполага с условия за активни занимания, сред които мини-футбол, танци, йога, плажен волейбол и тенис на корт.

 

Нашите преподаватели и треньори

Zenira_2030

 

Обучението на децата се води от екип от 10 висококвалифицирани преподаватели, за които английският е майчин език. Директорът на Z Camp – Майкъл Дивар е с над 10 години опит в летни лагери, а за тънкостите в езика на Шекспир ще се грижи и британският писател и преподавател Майкъл Макдоналд. Сред елитния треньорски екип пък са лицензираният от УЕФА треньор – Кольо Колев, републиканската шампионка по плажен волейбол – Весела Братоева, световната киокушин шампионка за 2010 г. – Гергана Апостолова.

Подробна информация за Z Camp на адрес: zenira.bg и на тел. 02/90 77 720

 

Зенира ЕООД е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Зенира ЕООД

Ето какво казва за каузата на фирмата г-жа Ирина Христова, един от основателите на ИНТЕГРАЛ и директор на Зенира Езикови Ваканции: “ С работния си опит до сега, съм създала възможност на хиляди ученици, посещавайки летни езикови ваканции в чужбина да преживеят лято, което никога няма да забравят. В последните години поех една нова кауза – да предоставя възможност на ученици от България и чужбина да се насладят на невероятно лято с много английски и нови предизвикателства не някъде другаде, а в България“.