Рубрики
Начало » Представи се » Забавни образователни предавания вече с дублаж на български по Da Vinci

Забавни образователни предавания вече с дублаж на български по Da Vinci

Образованието и забавлението се съчетават отлично в този телевизионен канал, фокусиран върху знанието

fb-post_group_1080x1080

 

Забавни образователни предавания вече с дублаж на български

Образователният телевизионен канал Da Vinci стана още по-добър – със своите емблематични детски предавания, вече дублирани на български! Ако все още не сте гледали цялата гама от невероятни програми, които каналът предлага, ви очаква нещо наистина вълнуващо. Целта на Da Vinci е да помогне на родителите да дадат на своите деца суперсилите на знанието, творчеството и любопитството, които според Da Vinci са двигателите на интелекта. Kаналът предлага многократно награждавани тв предавания от цял свят, които не само обхващат темите, които децата учат в училище, но и отправят поглед към бъдещето – от тайните на дигиталната реалност до най-далечните пробиви в Космоса. А сега, вече с дублаж на български, подготовката на детето за променящия се свят стана още по-лесна.

 

Име, на което можете да се доверите

 

 

Като световен бранд, присъстващ в над 100 страни и над 30 милиона домакинства, Da Vinci се гордее с това, че предоставя безопасна и позитивна телевизионна среда за гледане без неподходящо съдържание. Това е видимо от многобройните награди, които получиха програмите на канала, сред които отличия от „Международни детски награди „Еми“, „Детски награди БАФТА“, „Канадски екранни награди“, „Награди на американския филмов институт“ и много други. Наскоро дигиталното приложение Da Vinci Kids, което все още не се предлага в България, спечели международно признатия сертификат ,,kids safe”, което допълнително доказва, че безопасността на съдържанието е основно изискване, върху което брандът Da Vinci се фокусира.

 

Истинско образование

Всички знаем колко трудно е да се постигне баланс между това да оставим децата да се забавляват, гледайки телевизия, и това да не им позволяваме да прекарват дълго време в безцелно гледане. Със свежо, ярко и жизнерадостно съдържание, насочено специално към децата, програмата на Da Vinci се фокусира върху предавания, които са наистина образователни. Те обхващат наука, математика, технологии, история, природа, спорт и култура по начин, при който дори и най-сложният предмет може да стане разбираем, когато забавлението и въображението са „инжектирани“ в образователния процес. И тъй като в Da Vinci знаят, че децата се ангажират най-ползотворно в процеса на учене, без да го забелязват, когато са погълнати от забавление, програмите на канала целят точно това – да свържат информацията с реалния живот като я илюстрират с любопитни примери. Така малките спортисти например могат да се научат как да подобрят играта си с помощта на математика и физика, а начинаещите художници и учени могат да изпробват истински проекти и експерименти.

 

Забавление за цялото семейство

Освен че има голям принос в образователното съдържание за деца, Da Vinci излъчва и великолепни програми и за тийнейджъри и възрастни. Откривателството се насърчава в семейната среда и интересните документални филми на канала са насочени към млади и стари с идеята да създадат среда за всички поколения, които да споделят заедно своите приключения в ученето.

 

Кратък гид за някои от любимите ни предавания на Da Vinci

Разберете за какво става дума в тези невероятни предавания и вижте часовете, в които те се излъчват.

 

„Операция „Ох!“, всеки уикенд от 16:30

 

bul_opou_1080x1080 (1)

 

Време е за „Операция „Ох!“ – запознайте се двама лекари – еднояйчните близнаци Крис и Ксанд ван Тюлекен, които упорито си проправят свой път в света на медицината и биологията! Вижте как функционира невероятното и удивително човешко тяло и какво се случва, когато то не функционира както трябва! Гледайте лудите, понякога доста силно миришещи експерименти, които те провеждат, за да покажат защо това, което ядем, има значение и как всичко в организма е свързано. Вижте „буболечките“, които живеят върху вас, научете някои страхотни трикове и се запознайте с Лари – робот с много необичайна работа! От странното до невероятното – време е да разберете от какво всъщност сте направени!

 

„Уголемена наука“, всеки уикенд от 17:00

 

bul_scma_1080x1080 (1)

 

Можете ли да преодолеете гравитацията с безмоторен самолет от обръчи? Да построите кула, която може да издържи на земетресение? Да овладеете мощта на мълнията? С „Уголемена наука“ вие можете! Присъединете се към Фил, докато той показва как да правите тези страхотни експерименти. След това го вижте как прави версията в суперразмер, за да постигне максимален ефект. Щуро! Гледайте и добийте своята научна суперсила!

 

„Ужасна история“, всеки уикенд от 17:30

 

bul_hohi_1080x1080

 

Знаете ли, че е имало война, водена за една кофа? Или че морска птица е провалила битката за Рим? „Ужасна история“ разказва историята такава, каквато наистина е била – с всичките й ужасни последици! Срещнете се с герои, злодеи и чудати романтици. Научете защо Хенри VIII не е бил подходящият човек, от когото да се получават съвети за запознанства, и защо животът на децата във Викторианската епоха не е бил забавен. Преживейте приключения с викингите и избягвайте неморалните владетели. Танцувайте под звуците на сензационни песни от историята – с хитове от Флорънс Найтингейл, шотландската кралица Мария Стюарт и господарите на войната. Смейте се до полуда с „Ужасна история“!

 

„Знаеш ли как?“, всеки уикенд от  18:00

 

bul_dykn_1080x1080

 

Знаете ли как зъзненето произвежда топлина? Знаете ли как спортът подсилва имунната ви система? Знаете ли как можете да осветите дома си с помощта на растения? Знаете ли, че Da Vinci има страхотно предаване, наречено „Знаеш ли как?“? То ви разкрива невероятни любопитни факти и последните новости в научните изследвания. Всеки епизод обяснява част от ежедневието ни ясно и просто, с фокус върху здравето и здравословния начин на живот, човешкото тяло, животните, земята, дома, храната и технологиите. Надникнете зад кулисите, за да откриете тайните на живота, който ни заобикаля.

 

Можете да намерите вълнуващия телевизионен канал Da Vinci в мрежите на A1, BULSATCOM, NET1, VIVACOM и други оператори.
Последвайте Da Vinci Kids TV:

 

FB: @davincikidstv

Instagram: @davincikidstv

Web: https://www.davincikids.tv/

 

Da Vinci Kids TV е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Телевизионен канал Da Vinci

Базирана в Берлин, Германия, Da Vinci Media предлага забавни образователни програми както за деца, така и за цели семейства чрез своя 24/7 телевизионен канал Da Vinci, състоящ се от програмни блокове Da Vinci Kids и Da Vinci Learning, както и чрез своето интерактивно приложение за видео по поръчка Da Vinci Kids. От първото си излъчване през 2007 г. досега Da Vinci си изгради завидна репутация сред родители и учители, благодарение на качеството на информацията, която излъчва и разшири обхвата си до над 100 територии и 30 милиона домакинства по целия свят. Каналът се предлага в 19 локализирани езикови версии на 3 континента. В България Da Vinci се гледа от 2009 г., като вече е достъпен за българските зрители, чрез всички основни кабелни и сателитни оператори, както и чрез много регионални такива. Da Vinci предоставя безопасна и позитивна телевизионна среда за гледане без неподходящо съдържание. Каналът има уникалното предназначение да задоволява потребностите на цялото семейство. Сутрешните и ранните следобедни програми са предназначени за децата, късните следобедни и ранните вечерни предавания са предназначени за цялото семейство, а вечерните програми са за забавление и информация на възрастните! Da Vinci създава среда, в която членовете на семейството могат да гледат, да се учат, да обсъждат и да се забавляват заедно. Над 50% от детското и семейно тв съдържание на Da Vinci вече е с дублаж на български, като дублирането ще достигне до 100% през август 2020 г.