Рубрики
Начало » Представи се » Забавно обучение по финландска рецепта

Забавно обучение по финландска рецепта

 

angry__birds_koritza 0

 

Финландската образователна система отдавна се слави като една от най-успешните на планетата. Официалното признание идва през 2008 година, когато ООН я поставя на първо място, наравно с тези на Дания, Австралия и Нова Зеландия. А статистиката е повече от красноречива – грамотността в студената малка страна е почти 100%, а 99,7% от населението завършва успешно основно образование.

Днес една финландска компания решава да използва опита и ефикасността на родната си образователна система по доста нетрадиционен начин. Става въпрос за Rovio – създателите на култовата игра с разгневените птици – Angry Birds.

Убедени, че най-приятният и ефикасен начин за обучение е забавлението, създателите на Аngry Birds започват да разработват специална серия занимателно-образователни книги, които вече са основна част и от издателския план на българските издатели на Angry Birds –  „Софтпрес“.

Добра представа как изглеждат забавните задачи и занимавки в поредицата дава най-новото заглавие за разгневените птици, издадено у нас преди броени дни. „Голямата Аngry Birds книга“ съдържа текстове за четене, логически загадки, лабиринти, идеи за конструиране и задачи за рисуване, които развиват фината моторика и сръчността на децата и обогатяват уменията им за четене с разбиране, като едновременно с това са източник на щуро забавление.

 

angry birds 1 680

 

В 76-те цветни страници на голямата книга хлапетата ще открият: любопитни факти за любимите си герои, вицове, идеи за игри с приятели, незабравими грухословици и невероятни комикси и ще научат как: да си направят рамка за свинки; да спретнат истински пернати номера на своите приятели;  да си приготвят любимия шейк на Матилда; да се включат в Олимпрасешките игри и да дешифрираш кодираните заповеди на краля на прасетата.

 

angry birds 2 680

 

Да обичаш това, което правиш; да не се страхуваш да се провалиш; да те оценяват за това, което си, и да се обучаваш в сигурна и защитена атмосфера – това според създателите на Angry Birds са основните елементи от забавното обучение.

Вижте повече за книгата тук.

Споделете своето мнение и във Фейсбук страницата на „Софтпрес“ – https://www.facebook.com/SoftpressBooks

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.