Рубрики
Начало » Представи се » Започнете новата учебна година с нова книга

Започнете новата учебна година с нова книга

 

softpress knigi uchebna godina

 

Новата учебна година е тук и всички сме изправени пред куп предизвикателства, особено учениците и техните родители. Избрали сме ви пет книги, които да направят учебната година по-лека, по-приятна и по-забавна.

Всички заглавия могат да бъдат поръчани от сайта на издателство „Софтпрес“ с 10% отстъпка от коричната цена.

 

Азбучни гатанки от Любомир Николов

 

softpress gatanki

 

Азбучните гатанки на Любомир Николов и веселите илюстрации на Стелияна Донева са чудесен начин да запознаете детето си с буквите от българската азбука. Примери за изписване на главни и малки букви в тесни и широки редове ще помогнат на малките любознайковци да развият своята фина моторика. Различни забавни задачки ще направят ученето приятно, а звучните рими на стихчетата ще карат малчуганите да повтарят гатанките с удоволствие. Книгата бе класирана на второ място в Националната награда за любима детска книга „Бисерче вълшебно“.

 

Английски за деца – картинен речник с илюстрации на Тони Улф

 

softpress english

 

Това е прекрасен избор за деца, които тепърва започват изучаването на английски език. Картинният речник, илюстриран от знаменития британски художник и създател на джуджето Боско Тони Улф, съдържа 900 думи, от които всяко дете се нуждае, за да състави първите си изречения на английски език, разпределени в десет теми. Речникът съдържа още произношение на всяка дума в речника на кирилица и с международната фонетична азбука и разяснения за особеностите на английските звукове. Файловете с произношения може да свалите напълно безплатно от сайта на издателство „Софтпрес“.

 

Детски атлас на България

 

 

softpress atlas bg

 

Децата имат милиони въпроси. Този атлас ще ви помогне да отговорите на няколко хиляди от тях. Групирани в девет основни теми, прекрасно илюстрираните карти ви дават възможност да покажете на своето дете от какво се прави хлябът, как изглежда муфлонът, къде се намира Царевец и с какви обувки са ходили нашите прадеди. Забавните факти към всяка от картите ще ви подскажат още 43 отговора, някои от които ще изненадат дори самите вас. Готови ли сте за обиколка на България?

 

Детски атлас на света

 

softpress atlas svyat

 

Този забавен и полезен атлас ще запознае любознателните читатели с животинските видове, природните забележителности и културните особености на различните континенти. Веселите илюстрации и цялостното оформление ще привлекат интереса на децата и ще стимулират техните инициативност и желание да се научат да боравят с географска карта.

 

Пътешествие в чудния свят на математиката

 

softpress math

 

Една книга, която не спираме да препоръчваме, защото е просто страхотна! Тази енциклопедия, отличена с престижната немска награда EMYS, ще накара всяко дете да заобича математиката. Написана на лесен и разбираем език, тази книга превръща сложните формули във вълнуващо пътешествие. Приключението започва още от числата в древен Вавилон, преминава през бройните системи и откритията на най-известните математици и достига до компютърните технологии в наши дни.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.