Рубрики
Начало » Представи се » 52 ценни съвета за развиване на таланта

52 ценни съвета за развиване на таланта

Как с един „трик“ да накараме дете да решава трудни математически задачи?

Откъс от „Златна книга на таланта“ на Даниел Койл

 

softpress talent 0

 

Един съвсем лесен „трик“ може да накара дете да влага 62% повече усилия в решаването на трудни математически задачи. Как става това ли? Научно е доказано, че този „трик“ действа и прави чудеса. Можете да го пробвате и с вашето дете. Просто му споделете, че е родено на една и съща дата с известен математик. Звучи направо невероятно, но има напълно обосновано обяснение и в практиката. Този „трик“ е описан от Даниел Койл, известен автор, чието име се свързва с най-ценните съвети как да развиваме таланта в себе си и в детето си. Той обяснява силата му с „възпламеняването“ – искрата, която е в началото на развитието на всяко умение и всеки талант.

„Често ни учат, че талантът започва с генетични подаръци… Това е лъжа… Талантът започва с малка, променяща света мисъл, която се запазва в подсъзнанието: Мога да съм на тяхно място.“ – пише Даниел Койл. Можем да му вярваме. Даниел Койл е прекарал години наред в изучаване на опита на най-добрите в света – т. нар. „инкубатори за таланти“, малки школи, които генерират огромен брой майстори в науката, изкуството и спорта. Резултатът е „Златна книга на таланта“ – практичен наръчник с 52 съвета, в който Койл предлага цялостен план за развитие на таланта.

„Златна книга на таланта“ трябва да се връчва на всеки ученик при дипломирането му, на всеки млад родител в родилното, на всеки мениджър през първия работен ден – казва Чарлс Дюиг, автор на „Силата на навиците“. – Прекрасна в своята простота и подкрепена със солидни научни доказателства, тази книга е наръчник за отглеждане на съвършенство.“

Убедете се сами с трите съвета от книгата, предоставени от издателство „Софтпрес“ като подарък. А по-долу ще откриете и линк към още откъси от книгата.

 

softpress talant 22 softpress talant 27

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.