Рубрики
Начало » Политика на поверителност

Политика на поверителност

 

От 25 май 2018 г. за всички граждани на Европейския съюз е в сила Общия регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation, GDPR). “Данибон” ЕООД, собственик на сайта danybon.com, винаги е следвал всички законови изисквания и регламенти и предприе необходимите мерки, за да отговаря напълно на новия европейски регламент.

Също така, „Данибон“ цени коректността и прозрачността и е посветен на това да установи силни и дълготрайни отношения с потребителите, изградени на базата на доверие и взаимна полза.

Затова „Политика на поверителност“ на “Данибон” е в прозрачна, разбираема и лесно достъпна форма, в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО.

Този документ, „Политика на поверителност“, описва политиките и процедурите на „Данибон“, регламентиращи работата с лични данни, определени като такива от Общия регламент за защита на личните данни.

Употреба на лични данни

Личните данни, които използва “Данибон”, са имена, мейли, IP адреси и информация за издаване на факура.

 

Не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

 

– разкриват расов или етнически произход;
– разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
– генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

 

Цели за ползването на лични данни

– журналистически цели;
– комуникационни цели;
– бизнес и счетоводни цели;
– защита на информационната сигурност;
– статистически цели;
– маркетингови цели.

 

“Данибон” използва личните данни за журналистически цели (публикации), комуникация (общуване с автори в сайта, партньори на сайта, читатели, ПР специалисти), бизнес и счетоводни цели (издаване на фактури на бизнес партньори, сключване на договор), статистически и маркетингови цели (Google Analytics, Google Adsense, DoubleClick, Фейсбук – данни за трафика, импресиите), сигурност на сайта.

“Данибон” споделя с журналистическа цел в публикациите си: име на цитиран източник на информация, автор на публикация, евентуално контакти (например, мейл), ако източникът, авторът или трета страна са ги приложили за целите на по-лесна комуникация с читателите на сайта. Принципите на журналистиката изискват споделяне на точна информация, цитиране на източник, позоваване на имена, публикуването на име на автора на статията и “Данибон” спазва журналистическите правила и етика.

Имейл адресите от писмата, които получава “Данибон”, са само за целите на комуникацията с читатели, източници на информация, партньори, ПР специалисти. Писмата, съдържащи електронни адреси, се изпращат доброволно до редакцията на сайта.

Използвайки услугите на “Данибон”, вие изрично се съгласявате тези ваши лични данни да бъдат предоставяни на нас. Вие също така декларирате, че сте били информирани за типа лични данни, които ползваме, както и за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за вашето право на достъп, коригиране или изтриване на събраните лични данни.

 

Аналитични данни

Подобно на много медии, “Данибон” използва следните услуги на Гугъл: Google Analytics, Google Adsense и DoubleClick.

Google Adsense се използва за банери на компании, които рекламират през Гугъл. DoubleClick се използва за банери на партньори на сайта за отчитане на броя импресии и кликове.

Google Analytics предоставя статистическа информация за потребителите на сайта. Тези бисквитки не дават никаква информация за личните данни на потребителите. Те показват кои страници от сайта са разгледани, дали е посетен сайтът през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. Тази информация не включва лични данни и не можете да бъдете идентифициран посредством нея. Статистическите данни са необходими, за целите на анализа, за да се прецени каква е аудиторията на сайта и как да се подобри услугата, която предлага “Данибон”.

Можете да откажете използването на вашите данни от Google Analytics, посредством приставката Google Analytics opt-out browser add-on за JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js, dc.js). Ако искате да се откажете, моля, изтеглете и инсталирайте приставката за вашия уеб браузър.

Съгласявайки се да използвате услугата, вие изразявате своето изрично съгласие за използване от нашата страна на Google Analytics на сайта, Google Adsense и DoubleClick, и декларирате, че ви е била дадена възможност да се откажете от Google Analytics. Също така вие изразявате вашето изрично съгласие за използването на „бисквитки“, включително бисквитките на Google Analytics. Ако предпочитате да не получавате „бисквитки“ докато разглеждате сайта, бихте могли да ги откажете, като настроите интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка или да откажете бисквитки, когато интернет браузъра ви сигнализира за наличието им. Също така, бихте могли да откажете всички бисквитки, като ги изключите чрез настройките на вашия интернет браузър.

 

Социални мрежи

 

Сайтът “Данибон” няма форум, не е разрешил опцията за коментиране под статиите, не изпраща бюлетини. Има профили в социалните мрежи – Фейсбук, Туитър, LinkedIn, YouTube, Google+, Pinterest и Intagram. Предпочитаната комуникация със сайта е по мейл, но се случва понякога в социалните мрежи потребители да коментират и да споделят свое съдържание. Моля, помнете, че всяко съдържание, предоставено в социалните мрежи, е публично видимо и трябва да сте внимателни, когато предоставяте лични данни. Не носим отговорност за никакви действия, предприети от други лица, ако публикувате лични данни. Препоръчваме да не споделяте подобна информация.

 

Връзки към сайтове на трети страни

С журналистическа цел – посочване на източник на информация, а така също и с ПР и рекламна цел, в публикации се поместват линкове към чужди сайтове. Материалите на трети страни, които са публикувани в сайта, съдържат връзки към техните електронни страници и предоставят възможност да ги посетите. Ако решите да го направите като „кликнете” върху връзка, вие ще бъдете пренасочени към сайта на съответната трета страна. Фактът, че ние предоставяме връзка към дадена електронна страница чрез статия, банер или друг вид реклама, не е гаранция, позволение или представяне на нашата принадлежност към въпросната трета страна и не следва да бъде разглеждан като съгласие с техните политики и практики за поверителност и информационна сигурност.

 

Основания

В зависимост от целта, за която се използват данните, правните основания да обработване на лични данни, може да е едно или няколко от изброените:

 

– Съгласие;
– Изпълнение на договорни взаимоотношения с бизнес партньор;
– Наш законосъобразен интерес, който може да бъде: да осигурим правилното функциониране на сайта, подобряване на нашите услуги;
– Законови основания, например фактуриране.

 

Принципите

– законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
– ограничение до целите за ползване на данни;
– съотносимост с целите;
– ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
– сигурност.

 

Защита на лични данни

Ние гарантираме сигурността на личните данни и прилагаме съответстното законодателство за конфиденциалност и защита на личните данни.

 

На кого могат да се предоставят личните данни:

• на публични и държавни органи (съдебни органи и др.);
• на обработващ лични данни – счетоводна къща, IT и хостинг компания
• на бизнес партньори – за целите на маркетинга

Ние зачитаме личните данни и избори и гарантираме, че защитата им и сигурността са въплътени във всичко, което правим. Поели сме ангажимент да защитим и пазим вашите данни. Това включва работа единствено с доверени партньори – доставчици на ИТ услуги, хостинг услуги, счетоводни услуги.

Можем да споделяме вашите лични данни, за да спазим своите законови задължения, за да предотвратим измама и/или да защитим своите интереси, да подобрим своите услуги или след получаване на съгласието Ви за това.
Ние не предлагаме и не продаваме Вашите лични данни.

 

Достъп и корекция на лични данни

Ако ваши лични данни са цитирани в сайта, можете да изпратите писмо на посочените мейли с искане да бъдат коригирани или махнати.

Вие имате правото да поискате от „Данибон“ изтриване на свързаните с Вас лични данни, а „Данибон“ има ангажимента да ги изтрие. Данните могат да не бъдат изтрити, ако са свързани с журналистически цели и с упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация.

 

Срокове

Личните данни ще бъдат запазени толкова време, колкото е необходимо за предоставянето на услугите ни или дотогава, докато ни задължава закона. След това тези данни ще бъдат изтрити.

Изменение на тази политика на поверителност

Тази „Политика за поверителност“ може да бъде изменяна едностранно от Данибон, за което ще потребителите на услугата ще бъдат уведомени.

Ако не сте съгласни с „Политика за поверителност“, можете да преустановите използването на Услугата.

 

Контакт

Запитвания и оплаквания, свързани с настоящата „Политика на поверителност“, можете да ни изпращате на имейл адресите за контакт, публикувани на www.danybon.com.

 

Контрол

Контрол върху дейностите, свързани с личните данни, упражнява следният административен орган:
Комисия за защита на личните данни (КЗЛД)
Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15
Тел: + 359 2 915 35 18
Факс: + 359 2 915 35 25
Ел. поща: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уебсайт: www.cpdp.bg

 

В сила: 18 май 2018 г.