Рубрики
Начало » Uncategorized » Facebook достигна 1 милиард потребителя

Facebook достигна 1 милиард потребителя

facebook

Facebook достигна 1 милиард потребителя. Една седма от човечеството вече е в най-популярната социална медия. „Честването на един милиард души е нещо много специално за мен. Това е момент, в който почитаме хората, на които служим“, заяви Марк Зукърбърг в специален блог пост.

„За първи път в нашата история направихме рекламно видео, за да покажем какво е мястото ни на земята“, допълва Зукърбърг. Facebook не е първото нещо, което обединява хората. Има и други неща, които досега са ги свързвали. Това са столове, самолети, мостове. „А сега Facebook е част от тази традиция от неща, които ни свързват“, пише съоснователят на социалната медия.

 

Клипът е дълъг 90 секунди. Дело е на рекламната агенция Wieden + Kennedy, известна с рекламите си за Nike. Набляга се на традицията и на това, че Фейсбук е част от тази традиция. Подбрани са символи, които свързват хората. Посланието е, че Facebook помага на хората да се свържат. Рекламата ще се завърти в 13 държави.

Блогът Mashable, който публикува новини от социалните медии, остро разкритикува първата реклама на Facebook. Lance Ulanoff, редактор в блога, пише, че са допуснати много грешки в това твърде емоционално клипче. Според него, Facebook е трябвало да наблегне не на символите като столове, звънци и др., а на човешките образи. „Facebook не е стол, нито звънец. Това е първата наистина глобална социална мрежа, един огромен разговор, в който участва една седма от населението на Земята“, пише Lance Ulanoff.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.