Рубрики
Начало » Uncategorized » Видео уроци за 7 клас

Видео уроци за 7 клас

 

 

В извънредната ситуация 7-класниците са изправени пред едни от най-сложните предизвикателства по отношение на ученето, тъй като им предстоят важни изпити в края на годината, с които се кандидатства за прием в гимназиите. Тези от тях, които искат да учат в Американския колеж в София, вече научиха, че изпитът, който трябваше да се проведе на 22 март, беше отложен за неопределено време.

 

Училищата се активизираха и започнаха дистанционно обучение. По информация на министъра на образованието още в първия ден на официалния старт на дистанционното обучение у нас, 90% от училищата са били в готовност. Първите излъчвания на видео уроци по БНТ бяха за 7-класници. Издателство „Просвета“ също помества свои видео уроци по български езики и математика .

 

Ето няколко видео урока за 7 клас, излъчени по БНТ и от издателство „Просвета“:

 

 

„С БНТ на училище“

Българската национална телевизия реагира светкавично на извънредната ситуация и започна да излъчва видео уроци за учениците. Те се излъчват по БНТ 2 и БНТ 4. Инициативата е съвместна с МОН.

 

БЕЛ: Съвместната употреба на глаголни времена (вижте по-надолу видеото от сайта на „Просвета“)

Математика: Вторият признак на еднаквост на триъгълници (вижте по-надолу видеото от сайта на „Просвета“)

„Учим онл@йн с учител“ на издателство „Просвета“

 

В издателство „Просвета“ имат прекрасна инициатива „Учим онл@йн с учител“. Поместват се видео уроци. Чрез графиците могат да се видят часовете и датите на предстоящите уроци. Информация се намира във Фейсбук, Youtube и на сайта на издателството. Дадена е възможност да се гледат вече излъчените уроци.

 

Български език

 

 

 

 

Математика

 

 

 

 

Тук можете да проверите какви теми на видео уроците предстоят и кога ще се излъчат.

 

„С БНТ на училище“ и „Учим онл@йн с учител“ на издателство „Просвета“ имат видео уроци и за другите класове.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".