Рубрики
Начало » Uncategorized » Yahoo! с ново лого

Yahoo! с ново лого

 

yahoo-new-logo

 

Преди няколко часа от Yahoo! показаха новото си лого. Удивителният знак е запазен. Цветът е пурпурен. Идеята е била да се запази връзката със старото лого, но и да се предаде по-модерно излъчване на Yahoo!. Това е първата голяма промяна на логото от 1995 година насам.

„Искахме лого, което да остане вярно на нашите корени (закачливо, пурпурно, с удивителен знак), но така също и да въплъщава еволюцията на продуктите ни“, заяви Кейти Савит, отговаряща за маркетинга в Yahoo!.

В продължение на един месец от компания показваха различни варианти. Можете да ги видите тук.

Изпълнителният директор на Yahoo! Мариса Мейър отбелязва в своя блог, че компанията не е обновявала логото си вече 18 години. Брандът Yahoo! е оценен за 10 милиарда долара. Знаели са какво точно искат – да е модерно, свежо и да има връзка с миналото:

„Не искахме прави линии. Правите линии не съществуват в човешките форми и са изключително редки в природата. Затова всички линии и форми имат леки извивки.“

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.