Рубрики
Начало » За Данибон

За Данибон

„Данибон“ описва добрия живот, добрите маниери, доброто образование, доброто общество.

 

Logo-Danybon-oficialno

„Данибон“ е Вашият изискан клуб, в който се ценят

знанията, добрите обноски, непреходните ценности и красивите моменти от живота.

 

Сайтът „Данибон“ предоставя ценна информация за образованието, възпитанието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, гражданската журналистика и социалните медии.

В сайта са запазени личната позиция, опит и гледна точка на авторите на статиите, а също така личният поглед при подбора на публикации. „Данибон“ зачита журналистическите принципи и етика.

 

Мото на „Данибон“

 

„Ценно е да знаеш!“

 

Цели

„Данибон“ се стреми да покаже успешни практики, актуална информация и полезни данни, които да са ценни за читателите на сайта.

 

Мисия

Да помага с информация, знания, споделен опит и успешни практики, особено на талантливите български деца и интелигентните семейства.

 

Ценности 

Напредък в обществото чрез знания.

Напредък на обществото чрез знания.

Подкрепя традиционните ценности и добрите маниери.

 

Аудитория

„Данибон“ се радва на интелигентна и високообразована аудитория, която се стреми ежедневно да трупа знания и да се усъвършенства.

Политика на „Данибон“

 

В „Данибон“ не се публикуват материали, свързани с насилие, вулгарност, на сексуална тематика, за цигари, твърд алкохол, забранени вещества, политическа реклама.

В „Данибон“ (сайта и социалните медии) се спазва добрият тон и добрите маниери.

„Данибон“ подкрепя стремежа към знание, усъвършенстване и напредък, а така също и семейните ценности и добрите маниери.

„Данибон“ зачита журналистическите принципи и етика.

„Данибон“ е блог, в който се публикува информация по определени теми, свързани с рубриките в сайта.

В „Данибон“ се споделят лични впечатления, емоции и опит от авторите на статиите.

„Данибон“ не предоставя услуги тип лични консултации.

Подкрепата на дадена инициатива от страна на „Данибон“ става по определен ред за медийно партньорство.

Към момента „Данибон“ няма ресурс да отразява пресконференции, прессъобщения, събития, конкурси и други инициативи от подобен характер.

В образователната рубрика се отразяват основно турнири от календарния план на МОН, РИО, СМБ и международни състезания и олимпиади. Други състезания, турнири, конкурси можете да ги представите в инициативата „Представи се в Данибон“.

За конкретни въпроси, свързани със състезания, турнири, олимпиади, матури, моля, обръщайте се към организаторите на проявите.

В рубриките „Американски колеж“ и „ЧОУ Света София“ се помества личната блогърска позиция и гледна точка за тези училища, а така също информации, които ме вълнуват или ме карат да се гордея като родител от тези общности. Подборът на статиите се прави от автора. В тези училища учат синовете ми и поместват най-вече вълненията ми, преживяванията ми, размислите ми като родител. Понякога присъстват и статии от гост блогъри – ученици и родители от тези училища.

 

За контакти с „Данибон“ използвайте мейлите от тази страница.

 

История на „Данибон“

Началото на „Данибон“ е поставено през 2010 г. Основател на „Данибон“ е Йорданка Бонева-Благоева. На 11 октомври 2010 г. стартира блогът „Данибон“, а малко по-късно (на 3 декември 2010 г.) и „Хлапета“, които бързо се превръщат  в четени сайтове и разпознаваеми марки. През юни 2012 г. блоговете се обединяват и формират сайта „Данибон“ – danybon.com.  От  15 април 2015 г. сайтът вече е с модерна визия и дизайн, подходящ за мобилни устройства, а така също и с ново лого, което отразява характера на „Данибон“.

 

ОТЧЕТ: Статистика за посещаемостта на сайта „Данибон“ през 2016 г. >> 

 

 

Информация за основателя на „Данибон“

Йорданка Бонева-Благоева е български журналист, блогър и дългогодишен член на Съюза на българските журналисти (СБЖ). Родена е на 19 май 1975 г. в град Русе. Завършва Английска гимназия „Гео Милев“ в Русе. Има две магистърски степени от Софийския университет – първо висше образование: „Връзки с обществеността“ с втора специалност „Телевизионна журналистика“, второ висше образование: „Политология“. През 1997 година започва да работи като журналист в „По света и у нас“ на Българската национална телевизия. От 2005 г. работи като ПР и се занимава с големи комуникационни проекти. През 2010 година създава „Данибон“. Управител е на „Данибон“ ЕООД. Омъжена е, има две деца – Николай Благоев (р. 2000) и Виктор Благоев (р. 2007). Владее английски, френски и руски. Обича да е със семейството си, да чете, да учи, да се усъвършенства и да помага на другите със знанията, опита и информацията, които има.

 

Ценно е да знаеш!

„Данибон“ елегатно върви напред от 2010 г.