Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » Хоспитализираните с ковид в Нидерландия вече са под 500 пациенти

Хоспитализираните с ковид в Нидерландия вече са под 500 пациенти

 

amsterdam-2206814_640

 

Хоспитализираните с ковид в Нидерландия вече са под 500 пациенти, съобщават местните медии. В интензивното са само 175 души.

 

За сравнение в България близо 5000 са хоспитализирани, а в интензивното са над 400 пациенти.

 

По време на пандемията ми направи впечатление, че за холандците е много сериозно положението, когато хоспитализираните с ковид надхвърлят 2000 души. Тогава затягат сериозно мерките.

 

При разпространението на Делта имаше рязък скок през лятото, когато от под 1000 заразени на ден скочиха на над 10 000 души. Този скок се отбеляза заради разхлабването на мерките през юни – пребързан ход, за който премиерът Марк Рюте се извини. След това страната успя бързо да овладее положението, да намали броя на заразените и да премине в плато. От юли до средата на септември постоянно броят на заразените беше около 2000 души на ден, а от няколко дни всички гледат с положителна нагласа, защото броят на заразени падна под 2000 души на ден. Средно за последните 7 дни е 1758 души. Броят на смъртните случаи е много малък. В същото време намалява и броят на хоспитализираните и на пациентите в интензивното.

 

Нидерландия е с много високо ниво на ваксинация.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".