Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Все повече американски университети изискват студентите и преподавателите им да са ваксинирани за новата академична година

Все повече американски университети изискват студентите и преподавателите им да са ваксинирани за новата академична година

Харвард, Принстън, Йейл, MIT, Станфорд, Пенсилванският, Колумбийският университет и много други

 

people-6027028_640

 

„Новата академична година се придвижда да бъде присъствено. Изисква се всички студенти да бъдат ваксинирани. Маски ще се носят най-вече, когато напускаме кампуса“, съобщи за Данибон български студент в един от най-престижните американски университети в света, който е част от „Бръшляновата лига“.

 

Все повече американски университети изискват студентите им да са ваксинирани за новата академична година, съобщава University Business. Същото изискване е отправено и към преподавателите, и към персонала на учебните заведения. При някои е задължително за всички. За други – само за живеещите в кампуса.

 

Харвард, Принстън, Йейл, MIT, Станфорд, Пенсилванският университет, Колумбийският университет са само част от учебните заведения, които имат изисквания за ваксинация за новата академична година.

 

Ето за няколко щата, в които има най-много известни университети:

 

MASSACHUSETTS: Amherst College, Babson College, Boston University, Harvard University, MIT, Mount Holyoke University, Tufts University и много други.

 

CONNECTICUT: Yale University и други

 

NEW JERSEY: Princeton University и други

 

NEW YORK: Columbia University, Cornell University и много други

 

PENNSYLVANIA: University of Pennsylvania и други

 

CALIFORNIA: California Institute of Technology, Stanford University, University of Southern California и много други

 

Принстън дори е поставил крайна дата за ваксинация на преподавателите си. Това е 1 август. Ако не са ваксинирани, няма да им се предоставя възможност за работа от дистанция. Трябва да решат дали да излязат в отпуск.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".